Italiaanse politie zwiert Alfa Romeo buiten voor Seat

seat-italiaanse-politie_01

Het lijkt erop dat Alfa Romeo zo lang heeft gewacht met opvolging voor de 159 dat de Italiaanse politiemacht heeft besloten om in zee te gaan met Seat om nieuwe dienstwagens te leveren.

Speur de Italiaanse wegen niet meer af naar blauw-witte Alfa's 159 voor je capriolen gaat uithalen. Seat heeft namelijk het fleet-contract binnengehaald om de Polizia di Stato en de Carabinieri te voorzien van Leon's. Waardoor de Italiaanse dienstwagens verdwijnen.

De politie-Leon maakt gebruik van de 150 pk sterke 2.0 TDI en beschikt over voorkant en banden die vuurschoten kunnen incasseren. Om het extra gewicht te counteren van die aanpassingen - en al het materiaal op en in de wagen - werd de ophanging opgewaardeerd. Daarenboven zou het ons niet verbazen als de 2-liter ook wat 'opgewaardeerd' is.

seat-italiaanse-politie_01

Het Spaans avontuurtje

De Italiaanse politie verklaart haar zin in het Italiaans avontuurtje door de Leon te omschrijven als een zeer zuinige, groene en kwalitatieve wagen. De cost of ownership viel daarbij ook nog eens in de smaak. Al kunnen we ons inbeelden dat VAG (moederbedrijf van Seat en Volkswagen) een efforke heeft gedaan om het contract binnen te halen. Alfa Romeo - en Fiat - boort dat contract nu door haar neus.

De komende drie jaar tijd zal Seat zo'n 4.000 politie-Leons kunnen leveren. Tot op dit moment heeft de Italiaanse politie er 925 besteld.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws