Ford stelt ook EV patenten ter beschikking

ford patenten beschikbaar tesla

Ford volgt ongeveer een jaar na datum ook de voetstappen van Tesla met het ter beschikking stellen van talloze patenten in verband met hybride en elektrische voertuigen, alles voor de vooruitgang.

Ford stelt nu ook talloze patenten beschikbaar aan hun concurrenten om de vooruitgang van de elektrische en hybride voertuigen te stimuleren, net zoals Tesla het een jaar geleden deed.

Echter, waar Tesla het gratis heeft gedaan vragen ze bij Ford er geld voor, bedragen die bij sommige patenten kunnen oplopen tot honderdduizenden dollars. Bij de patenten die bij Ford 'te huur' zijn zitten er onder ander om 'de levensduur van de batterij te verlengen', een technologie om het maximum aan energie uit recuperatief remmen te halen en een systeem dat het rijgedrag van de bestuurder analyseert.

Bij het merk met de blauwe ovaal zeggen ze dat ze meer dan 650 patenten hebben over elektrische en hybride voertuigen en ongeveer 1000 patenten die nog in de wachtrij zitten. Bij de Ford R&D divisie in de Verenigde Staten zijn ze alvast van plan om 200 extra ingenieurs aan te nemen en het onderzoek verder op te drijven. Voor de geïnteresseerden, de patenten zijn beschikbaar via hun technology licensing office of via AutoHarvest, een non-profit organisatie waar Ford mede-oprichter van is.

Onze rijtest met een van de (voorlopig) weinige Elektrische Fords op onze markt kan je hier terugvinden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws