Garmin nüviCam brengt ook wat premium naar jouw auto

garmin nuvicam dashcam en gps ineen

De net voorgestelde Garmin nüviCam combineert niet alleen een navigatiesysteem met een dashcam, hij voegt er ook ineens lane departure warning, forward collision warning en een hoop andere nuttige features aan toe. Dat daar nog niet eerder aan is gedacht.

Een dashcam combineren met een GPS is niets nieuws (het Franse Coyote deed het bijvoorbeeld vorig jaar al), het allemaal samen integreren en andere functies toevoegen wel. De nüviCam logt bijvoorbeeld constant GPS data samen met de beelden van de dashcam zodat deze gebruikt kunnen worden bij een accident en waarschuwt de bestuurder ook bij een dreigende botsing (forward collission warning). Ondertussen controleert de lane departure warning ook (vanaf 65 km/h) of de bestuurder niet in dromenland is gezakt door de wegmarkeringen in het oog te houden.

In tegenstelling tot systemen die ingebouwd zitten in de wagen kan de Garmin wel alleen maar visuele en auditieve waarschuwingen geven in plaats van zelf in te grijpen. Ook vragen we ons af of de rijbaanassistentie de verschillen gaat kunnen merken tussen wakkere rijbaanwisselingen en slapende zonder te weten of bestuurder zijn pinkers gebruikt of niet.

De camera zou zelfs huisnummers langs de kant van de straat oppikken zodat je zelf niet meer door de ramen moet piepen. De nüviCam zelf heeft een 6" touchscreen en slaagt al zijn gegevens op op een microSD kaartje. Naast de gebruikelijke navigatie- en smartphonefuncties is er ook stembediening en blijven de points of interest altijd up-to-date door de gigantische database van Foursquare (van de sociale locatie-app Swarm). Als je het echt zou willen kan je de GPS zelfs als een losse camera gebruiken met behulp van de snapshot functie.

De uit de kluiten gewassen GPS kost je in de Verenigde Staten $ 399, zou deze maand beschikbaar zijn en komt - zoals bij zo goed als elke GPS unit tegenwoordig - met 'levenslange' updates voor de kaarten

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws