Athlon wil dat we achterwaarts parkeren

1960-car-parking

Volgens leasemaatschappij Athlon kunnen we beter achterwaarts - met de achterkant eerst dus - in een parkeervak rijden. Tegenwoordig rijdt iedereen een parkeerplaats in met de snuit eerst maar dat is niet de beste oplossing wat Athlon betreft.

Bij Athlon pleiten ze ervoor om het te verplichten. Volgens Pieter Goossens, communicatieverantwoordelijke van het bedrijf zitten er veel voordelen aan het achterwaarts parkeren.

"Als je bij vertrek gewoon vooruit kan rijden, heb je een veel beter zicht op de omgeving," klinkt het, "dat is veiliger en vermijdt ook ongevallen. Je ziet bij het inrijden ook gewoon veel beter hoe groot een plekje nu precies is. En als je wil wegrijden, dan kan het zijn dat rondom jou intussen andere auto's staan, zoals een camionette, die het zicht belemmert."

Ook voor het milieu zou het een stuk beter zijn, uitmanoeuvreren met een koude motor kost meer energie dan inrijden met een warmgedraaide motor.

Het is overigens geen loos argument, Athlon liet een proefproject in Nederland lopen. Toen bleek dat er 30 procent minder ongevallen gebeurden bij mensen die achterwaarts in de parking gereden waren.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
GeoBem 15:15
afbeelding van GeoBem

Niet altijd handig om de auto in te laden, maar ik doe het 9/10 keer. Die 1/10 is als ik wat in mijn koffer moet steken :)

Glenn 15:26
afbeelding van Glenn

Ik hoop niet dat ze dat verplichten. De meeste mensen kunnen nog niet fatsoenlijk voorwaarts (lees: recht) parkeren. Dat gaat nogal een geklooi teweegbrengen.

Adriaan 20:04
afbeelding van Adriaan

Daarnet op de parking van de makro, een vrouw die probeerde achterwaarts te parkeren, maar blijkbaar was het fysisch onmogelijk om in haar spiegels te kijken, want het heeft nog 5 minuten geduurd eer ze het opgegeven heeft en een andere plaats is ingereden :p

Gifmo 07:10
afbeelding van Gifmo

Enkel goed voor openbare parkings waar geen winkelkarren bij te pas komen.
Anders is het zelf dwaas om zo te parkeren.
Want als je nu ziet hoe men bij het inladen van boodschappen uit een winkelkarretje stoot tegen andere wagens wanneer zo wordt geparkeerd.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws