Spyker is dan toch nog niet failliet

spyker-aileron_06_0

Liefhebbers van de betere soapserie gaan best weer even zitten, want Spyker mag dan toch nog even doorgaan. Een rechter draaide zopas het vonnis terug dat het faillissement over Spyker afkondigde.

De Nederlander Victor Muller is een man die blijft gaan. Met SAAB had hij een automerk dat hij verschillende levens wilde geven, Spyker lijkt nu net dezelfde weg op te gaan. Het gerechtshof van Leeuwarden draaide het faillisement van Spyker namelijk terug, Muller had vorige week aangekondigd in beroep te gaan tegen het vonnis.

Spyker werd halfweg december failliet verklaard en daarmee leken de exclusieve auto's definitief geschiedenis. Het faillissement dat werd uitgesproken wordt nu weer teruggezet naar een 'uitstel van betaling' dat Spyker op 2 december vorig jaar zelf aanvroeg. Het nodige geld voor het verder in leven houden van Spyker is intussen overgeschreven en zo gaat Spyker weer verder waar ze voorlopig gestopt waren. Tot aan het volgende obstakel natuurlijk, al lijkt de fusie met een Amerikaans constructeur van elektrische vliegtuigen wel voor de nodige rust in het financiële verhaal van Spyker te zorgen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws