Vraag: Verpest Youtube de autosensatie?

vraag-youtube

Dankzij Youtube, allerhande andere videokanelen en eigenlijk het gehele internet waren zeldzame wagens nog nooit zo dichtbij. Maar verpest dat eigenlijk de beleving niet?

Vroeger bladerde je door allerhande automagazines om te stuiten op enkele plaatjes van die nieuwe supercar. Hoewel de tekst sprak over een heerlijke V12 met brullende uitlaat kon jij het enkel maar proberen te repliceren in je gedachten. Als je dan de wagen voor het eerst in het echt kreeg te zien - meestal op een luie zondag wanneer je hoogtepunt de taart bij grootmoeder ging zijn - werd je overspoeld door een mix van kippenvel, emotie en een goed gemeende Fuck yeah! Want die twee foto's uit het magazine vallen in het niets tegenover de real deal.

Laten we nu in de tijd springen naar, tja, 2014. Plaatjes lekken dat het een lieve lust is, op het internet staan megagalerijen van 340 plaatjes waarin het ventieldopje vanuit 5 hoeken is getrokken en je kan er prat op gaan dat niet veel later de eerste filmpjes op Youtube verschijnen. En daar knelt het schoentje, want wanneer je de wagen voor het eerst in het echt krijgt te zien heb je Chris Harris er al mee zien driften, Top Gear ermee door een brandende hoepel zien springen en ons er een tekst over zien schrijven. Je kent de wagen al. Je bent hem zelfs wat beu.

Misschien is dat ook de reden waarom de Ferrari LaFerrari, BMW M4 en Maserati Ghibli niet dezelfde sensaties weten op te wekken als een oude Ferrari F40 of McLaren F1. Hoeveel keer heb jij de F40 al gezien? Juist ja. De BMW M4? Dagelijks verschijnen er zo'n 30 filmpjes van op het internet...

Kijken jullie nu anders naar auto's door Youtube?

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Rebel 16:50
afbeelding van Rebel

Vroeger was alles spectaculairder dan tegenwoordig. In de jaren tachtig hadden wij kwartet kaarten van Supercars en moto's. Als je dan een Lambo Countach of Ferrari Testarossa of F40 zag was alles inderdaad veel wilder, dan de Lambo Gallardo Superleggera en Mercedes SLS AMG, die ik vandaag voorbij zag en hoorde snorren, rrrrrrrrrrrrrr. Ze hebben steeds vaker een kleinere motor, turbo-/super-charged of hybride. Een Bentley, Rolls, Porsche 918, Tesla,... zijn mooi, das alles. Waar is de fun in cars tegenwoordig, ze hebben allemaal electronische hulp middelen. Behalve die paar merken dan, Donkervoort, Caterham.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws