Duitse politie kiest wél voor Volvo V60 Plug-In Hybrid

2014-volvo-v60-plug-in-hybrid-for-bundes-polizei

Onrust was er bij ons, toen de regering meldde dat de Audi A8 voor de ministers werd ingewisseld voor een BMW 5-reeks. "En waarom geen Volvo?" klonk het bij Volvo Cars Gent. De Duitse politie kiest wel voor zo'n V60 Plug-In Hybrid, welke zijn gewone sedanvariant (S60) bij ons in Gent van de band rolt.

De Bundes Polizei kiest normalerwijze voor Duitse wagens maar deze keer lieten ze zich overhalen om een hybride Zweed aan te kopen. Daarbij blijkt de CO2-uitstoot belangrijk, een punt waarop de V60 Plug-In Hybrid scoort met 49 g/km. Daartegenover staat een vermogen van 215 pk uit de D6 dieselmotor en 68 pk uit een elektromotor. Qua acceleratie is het geen supercar, al kan hij goed mee met de Audi's en BMW's van deze tijd, met een acceleratietijd van 6,1 seconden voor het 0-100 km/u nummertje.

2014-volvo-v60-plug-in-hybrid-for-bundes-polizei

Laden van de batterij doe je tijdens het rijden of thuis. Aan de laadpaal duurt het tussen de 3,5 en 7,5 uur, afhankelijk van de Amperage die je laadpaal doorlaat. Een uitgebreide test van de V60 Plug-In Hybrid vind je in de komende weken op onze site.

2014-volvo-v60-plug-in-hybrid-for-bundes-polizei

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws