Henry Ford's achterkleinkind, Bill Ford, koopt de oudste Ford

Bill Ford

Een kort leuk verhaaltje van hoe de oudste Ford weer in de handen van de familie Ford komt. En ja, het woord "Ford" ga je nog enkele keren lezen in dit artikel...

Een veiling in Hershey, Pennsylvania, was "the place to be" voor Ford enthousiastelingen. In October had RM Auctions een wel heel bijzondere wagen bij, namelijk de "Ford Model A Rear Entry Tonneau" uit 1903. Goed? Er zijn toch veel Model A's? Nee, deze is de oudst bekende Ford die nog bestaat. En bestaat is een understatement, hij blinkt nog als nieuw.

Het achterkleinkind van Henry Ford moest en zou hem in zijn bezit krijgen. "De Model A heeft ons bedrijf in moeilijke tijden van de ondergang gered. Mijn overgrootvader had een droom die hij steevast werkelijkheid had willen maken, namelijk de hele wereld voorzien van auto's"

Bill Ford

Henry Ford had nog amper $250 op de bank staan en een plotse bestelling voor drie Model A's kwam dus als een geschenk uit de hemel. Eén ervan werd prompt in cash betaald, de overige twee per afbetaling. Henry had toen $1320 die hij goed kon gebruiken...

Bill Ford sloot nog af met volgende woorden: "We kijken er naar uit om dezelfde innovatie-spirit verder te zetten met de ontwikkeling van veiligere, zuinigere en milieuvriendelijke wagens."

De nieuwe aanwinst zal door Ford gebruikt worden om een jaar lang de 150 ste verjaardag te vieren van Ford's reden van bestaan, wijlen Henry Ford.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws