BMW: 10 Mini modellen, NedCar deal bijna rond

BMW heeft grootse plannen voor Mini. De heren uit Bavaria willen de huidige Mini-lineup uitbreiden naar 10 modellen. Ze hebben ook bekendgemaakt dat ze een extra 314 miljoen Euro willen gaan investeren in hun Britse fabrieken van Oxford, Swindon & Birmingham. In Juni 2011 hadden ze reeds 628 miljoen geïnvesteerd. Daarnaast melden ze dat de deal met de Nederlandse autofabriek NedCar bijna rond is.

Harold Krueger, lid van de raad van bestuur bij BMW weet te melden dat Mini de laatste elf jaren een uitstekend wereldwijd sucess was en dat ze nog veel plannen hebben in de toekomst met het merk.

In april werd reeds bekend dat BMW in gesprek was met NedCar in Born (NL). Nu lijkt die deal dus rond te zijn, al moeten er nog handtekeningen geplaatst worden onder de officiële documenten. Het gros van de Mini-productie blijft wel in Oxford (UK), zo verzekerd Harold Krueger de Britse fabrieken.

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Yvesw 17:20
afbeelding van Yvesw

9. Mini Countryman X-over (staat voor "cross-over" want dat klinkt lekker hip)
10. Mini Moke

Voila ;) Als ik het snel kan zullen die mannen bij Mini het zeker ook kunnen :p
Laat ze maar verzinnen... Ik heb een zwak gekregen voor de Fiat 500 en al zijn afgeleiden. 2x goedkoper en evenveel plezier!

Yvesw 17:32
afbeelding van Yvesw

Stiekem vind ik zo'n Mini coupé best nog wel een geinig karretje. Bij de über BMW garage een dorp verder staat er altijd een full option matgrijze met 2 donkerrode strepen over getrokken buiten te pronken. Heel nette wagen! Tot je de prijzen bekijkt...

En waarom is dit goed voor de Noorderburen?

Techno Patat 18:51
afbeelding van Techno Patat

Omdat ze gaan gebouwd worden bij Nedcar! En Nedcar is een autofabriek in Nederland die momenteel op non-actief staat (beetje Opel Antwerpen verhaal ;)! )

Yvesw 19:16
afbeelding van Yvesw

@Patat: Ow ja, mijn excuses! Mijn hersenen staan momenteel ook op non-actief ;)

Yvesw 11:44
afbeelding van Yvesw

@Nathan: You betcha! Is trouwens een levensgevaarlijke baan voor mij... Een nette Mercedes garage aan de ene kant en een über BMW garage aan de andere kant. Ik rij er altijd aan 20 voorbij :p
Is Smets trouwens niet sinds kort "officiële" handelaar voor //M modellen? Het logo staat aan zijn naam en dat zie je niet vaak bij BMW garages...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws