Horloge: C3H5N3O9 Experiment ZR120

Even tijd maken voor een horloge doen we niet snel bij Autofans. Deze keer konden we niet anders het met jullie te delen. Enkel mensen die chemie hebben gestudeerd kunnen de anders onmogelijke naam onthouden: Het merk is namelijk de chemische formule van nitroglycerine. Het horloge is een project van twee grote namen in de speciality (lees: extreem dure) categorie van horloges. Urwerk en MB&F kozen de Wankelmotor als design. Mission Accomplished!

De "Experiment ZR12" is de eerste horloge die het duo samen op de markt brengt. De kant van Urwerk bedacht het mouvement en MB&F zorgde voor een bijpassende casing. Uiteraard is alles speciaal voor deze horloge bedacht. Urwerk. De epicycloide vorm (moesten we ook even opzoeken hoor) van de wankel in combinatie met een horloge is iets wat beide heren al jaren bezig houdt. Op de bronsite kan je nog meer beelden terugvinden en nog meer uitleg, onder andere hoe je deze horloge afleest.  

Deze zirconium horloge is gelimiteerd tot 12 stuks per jaar. Per stuk betaal je 110.000CHF oftewel 91.200 Euro. Bizar genoeg is dit nog niet het duurste item dat Urwerk of MB&F momenteel aanbied.

urwerk

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Techno Patat 18:21
afbeelding van Techno Patat

Ik wist het ook direct :P!

En idd, dat uur kannje toch niet in een halve seconde aflezen? Ik kijk er nu al eventjes naar en kweet nog maar net heolaat het is/was :P!

Voor dat geld koop ik me wel een C63 amg ipv iets dat altijd in de weg zit bij circuitritjes (al dan niet met amg)

Yannick Degroeve 18:21
afbeelding van Yannick Degroeve

eigenlijk poepsimpel: op de foto hierboven is het 8:28 :-)

Yvesw 18:28
afbeelding van Yvesw

Mja, zo moeilijk is het toch niet om te lezen? :p Zonder cijfertjes wordt het pas moeilijk! Dat kan ik tot op de dag van vandaag amper lezen :p *Lang leve de digitale revolutie*

knobeeZ 11:15
afbeelding van knobeeZ

valt inderdaad nog mee op dit horloge, eens dat je het doorhebt kan je wel snel het uur zien maar... kheb net, als horlogefan eens naar die websites van deze twee horlogemakers gesurfd enneuhm... allebei ongelooflijk knap (zwitsers zijn dé specialisten ter zake op gebied van superfijne micromechaniek) maar als je een paar ingewikkelde horloges wil zien waar je écht kan zoeken naar het uur, ga dan eens naar die Urwerk-site... ik denk dat die mannen uit de toekomst naar onze tijd gekomen zijn, gewoon maf wat die kerels maken!!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws