Mercedes ontwikkelt AMG variant van nieuwe B-klasse

De nieuwe B-klasse van Mercedes laat zich hier en daar al sporadisch opmerken in het verkeer, en we moeten toegeven dat het model er sterk op is op vooruitgegaan. Hij ziet er veel sportiever uit dan zijn voorganger en dat gaat hem wel goed af. Een extra sportieve variant uit de AMG stal zou dus zeker niet misstaan in het Mercedes gamma.

Dat ze er bij Das Haus ook zo over denken, lijken we wel af te kunnen leiden uit deze spyshots. Het gerucht doet de ronde dat het model op deze spyshots de naam B25 AMG opgespeld zou krijgen. Die benaming verwijst dan ook meteen naar het motorblok, dat naar alle waarschijnlijkheid een 2.0-liter turbo zal worden met een vermogen van dik 300pk. Naast een potentere motor zal de B AMG natuurlijk ook voorzien worden van wat dikkere bumpers, typische AMG velgen, performantere remmen en een set sportuitlaten.

Concrete info over deze sportiefste B-klasse moet nog worden vrijgegeven. Intussen moeten we het stellen met speculaties en spyshots.

via carspyshots

{{galerij}}

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
STxN 21:13
afbeelding van STxN

Was dat gerucht ondertussen al niet ontkracht?
De B hierboven zou dan een mule zijn voor de volgende generatie A-klasse, want die staan beide op hetzelfde MFA-platform. Niet?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws