Ron Dennis: "De Veyron is troep"

Ron Dennis, CEO bij McLaren, heeft in het Arabische tijdschrift Arabian Business enkele sterke uitspraken gedaan over de Bugatti Veyron. Daarbij trok hij niet alleen de schoonheid van de auto in twijfel maar ook de dragrace tussen de Veyron en de McLaren F1 in het Britse programma Top Gear.

"De Bugatti Veyron is a complete piece of junk. Je kunt een rij vrouwen voor me neerzetten, en in elk van hen kan ik de schoonheid ontdekken. Maar wanneer ik naar een Bugatti Veyron kijk, kan ik me alleen maar bedenken hoe lelijk die is. Ik kijk er nu al jaren naar, maar heb er nog nooit iets moois in ontdekt." 

"Met die Veyron moest worden geknoeid om hem er sneller uit te laten zien dan hij was tijdens die wedstrijd. Die auto wil gewoon de bocht niet om. Het camerateam was gefrustreerd omdat het de bedoeling was dat de Bugatti won. We moesten het een keer of tien overdoen voordat de Bugatti onder controle was en de McLaren kon bijhouden. Elke keer als hij uit stilstand vertrok, viel de auto dood."

Beschuldigen die niet alleen subjectief zijn, maar ook moeilijk te weerleggen. Wat nu wel of niet mooi is valt moeilijk te verklaren en de McLaren is zonder twijfel de meest tijdloze creatie van de twee. Of Hammond en co met de sprintcapactiteiten van de Veyron en de F1 geknoeid hebben zullen we hoogst waarschijnlijk nooit met zekerheid weten.

Feit is dat de McLaren F1 zijn titel van snelste productie-auto ter wereld kwijt is aan de Veyron. Maar de F1 is dan weer lichter en racetechnisch een pak interessanter. Binnenkort lanceert McLaren Automotive de opvolger van de legendarische F1. De MP4-12C moet het auto's zoals de Ferrari 458 Italia, Mercedes SLS AMG en Lamborghini Gallardo LP560-4 moeilijk zien te maken. In een later stadium zou de echte spirituele opvolger van de F1 moeten komen. 

Eerlijk gezegd kan ik Dennis niet helemaal ongelijk geven wat betreft de schoonheid van de Veyron, en de BBC weet wel hoe ze straffe tv moeten maken. Maar erg netjes zijn dit soort uitspraken uiteraard niet voor iemand van zijn status. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bekijk hieronder nog eens de bewuste dragrace:

Laatst gepubliceerd

Reacties (11)

Plaats een reactie
SeMTeX 22:24
afbeelding van SeMTeX

Ik ben het allesinds niet met hem eens!
De Veyron vind ik zelfs mooier dan de nieuwe McLaren

Ponrow 22:28
afbeelding van Ponrow

wtf is er mis met die kerel... volgens mij doet die zoals mij: vitten op dingen die ik zelf niet heb of niet kan krijgen. overigens vind ik het beide dikke auto's.

Pieter Aertgeerts 22:47
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Objectief kan hij en mag hij niet zijn. Maar uitspraken als deze zijn uiterst onprofessioneel.

Sven 22:54
afbeelding van Sven

en vrij laat, naar mijn idee. Alsof hij het programma net te zien kreeg via "ooit gemist". Lijkt me wat praat om in the picture te staan, nu ze een nieuw model uit hebben.

Tom 00:13
afbeelding van Tom

Inderdaad onproffesioneel , en sommige van zijn beweringen vallen sterk in twijfel te trekken.
"De Bugatti Veyron is a complete piece of junk" Ik ben benieuwd hoeveel seat time / "eigenaarschap" meneer Dennis al heeft gehad om zulke scherpe uitspraken te kunnen staven. "Met die Veyron moest worden geknoeid om hem er sneller uit te laten zien dan hij was tijdens die wedstrijd. Die auto wil gewoon de bocht niet om" Welke bocht?

Quin 11:07
afbeelding van Quin

Nooit fan van die gast geweest, maar nu is em volledig in mn achting gezakt.

Over het uiterlijk kan je mening verschillen (ik vind hem trouwens wel mooi), maar z'n prestaties in twijfel trekken, is belachelijk. Het voelt vast wat klinischer aan dan de McLaren, maar een auto als de Bugatti gaan ze de eerste 10 jaar technologisch niet evenaren.

Olivier 10:31
afbeelding van Olivier

Top Gear heeft de Veyron toch rond haar track gestuurd? Was het daar niet bewezen dat hij trager is dan lichtgewicht asfaltvreters zoals de Koenigsegg CCX en de Noble M600. Het gaat 'm volgens mij ook eerder over de combinatie van luxe en snelheid zonder aan die laatste te moeten inboeten. Daar zijn ze blijkbaar toch in geslaagd. Die F1 is misschien wel snel maar vanbinnen bijna een kart... Gewoon twee totaal verschillende wagens

HotHatch 12:14
afbeelding van HotHatch

Idd Olivier, een Veyron gaat rechtdoor fantastisch, maar qua rijeigenschappen is hij een pak minder. Een paar weken later ging de Caterham R500 zelfs even snel rond het Top Gear circuit dan de Veyron... Kan tellen...

Anonieme gebruiker 14:13
afbeelding van Anonieme gebruiker

Tja... zeer zielige uitspraken de Bugatti is misschien een schavotje te hoog voor Ron Dennis?!

Bibi 16:01
afbeelding van Bibi

Van een slechte verliezer gesproken...

Wouter 20:48
afbeelding van Wouter

Een uiterst slechte verlieer en een verdomd onprofessionele CEO ! Met hem als ceo zal McLaren gauw de bietenbrug op gaan !

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws