Alles komt terug, de Isetta dus ook

Oude Isetta

De trend van het downsizen is een tijdje geleden ingezet en kent ondertussen een sneeuwbaleffect. BMW, dat zich nog steeds meest groene premiummerk mag noemen heeft dat goed begrepen. Daarom mag het niet vreemd zijn dat er plannen heersen om de legendarische Isetta terug van onder het stof te halen. Door dit te doen kan BMW inspelen op de geschiedenis, de aaibaarheidsfactor en de herkenning van wat vroeger was. Iets wat ze een straat voorsprong geeft op heel wat andere toekomstige microcars.

Om wat ideeën te krijgen omtrent hoe zo'n nieuwe Isetta er zou kunnen uitzien heeft BMW studenten van de Britse universiteit van Bath de opdracht gegeven om enkele schetsen te maken. Met onderstaande interpretatie als resultaat. 

 

De kleine BMW zou het onderstel delen met de toekomstige Fiat Topolino. Net als de Toyota IQ moet de auto plaats kunnen bieden aan drie mensen met een optionele vierde zitplaats. De motor zou achterin komen te liggen en moet de achterwielen aandrijven. Het verbruik moet rond de 3 liter per 100 km komen te liggen, met een CO2 uitstoot van 90g/km. Later zouden er nog versies komen als hybride en volledig elektrische exemplaren staan ook op schema. In 2011 zou het kleinood al bij de lokale BMW-boer kunnen staan. Een elektrische versie zou kort daarop volgen.

via: autoexpress

 

Impressie

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws