BMW supercar komt er toch: Z10 ED

Het speculeren rond de supercar van BMW die de opvolger van de M1 zou moeten worden is nu ten einde. De enige toegeving die gedaan werd is de ecologische aandrijving: Efficient Dynamics baant ook zijn weg naar de hoogste regionen van het BMW-gamma. Al zou dit niet ten koste gaan van de prestaties die de nieuwe geblazen zes in lijn zou leveren. Deze nieuwe zou het paradepaardje moeten worden van de line-up vol nieuwe snufjes die in de loop der tijd hun weg zullen vinden naar de andere modellen.

Al lijken de geplande vierhonderd pk wat weinig in de moderne 500+ pk supercar wereld, de R8 bewijst dat met een goed chassis je nog goed je mannetje kan staan. En laat dat nu net één van de sterke punten van BMW zijn. Samen met het gebruik van veel carbon, aluminium en een nieuw gepantenteerd productieproces zou het gewicht onder de 1400 kilogram blijven. Samen met wat recente technologie zoals de DCT en start/stop systemen zou dit in tweede instantie het verbruik ten goede moeten komen. Een laatste groen snufje is het remenergie recuperatie systeem dat we kennen van het KERS uit de F1.

Aangezien het op dit moment enkel nog maar gaat om plannen zal een productiedatum nog even op zich laten wachten, maar het feit dat de auto er komt stelt mij al gerust dat er iets moois komt. We hebben verder ook nog even een rendering voor jullie in petto.

via: autocar

Z10 ED rendering

redering: worldcarfans

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Hannes 13:33
afbeelding van Hannes

Woohoo! Ik kan al niet meer wachten. Ter clarificatie, dat is toch geen officieel concept design (onderste foto)?

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws