Retro: Mitsuoka Himiko

Topgear kijkers zullen zich de naam Mitsuoka nog wel ergens van kennen, meer bepaald de draak van een auto de Orochi en de Britse kloon, de Galue. Maar op het vlak van design zou deze ontwerper zowat de laatste zijn waar je aan denkt. Dit lijkt eerder het werk van een Britse ontwerper die net zijn ontslag heeft gekregen bij Morgan. Maar qua techniek klopt het plaatje niet helemaal. Mitsuoka doet als basis voor deze Himiko beroep op de Mazda MX-5. Een sportieve roadster als basis voor een statige 2-zits coupe, dat belooft!

Voluit noemt deze njaieuwste de Mitsuoka Himiko Hardtop Convertible. Nu is niet alleen de naam lang, want ook de wielbasis is verlengd vlak voor de voorruit om de traditionele styling te kunnen doorzetten. Ook in het interieur werden een paar aanpassingen gedaan in de vorm van houtinleg en beige leder. Al zal je steeds de Mazda roots eruit kunnen halen, zelfs onder de vele Mitsuoka badges.

Ondanks het extra gewicht van de zware carrosserie werd ook voor de motorisaties gekozen voor exemplaren uit de MX-5. Vewacht je dus maar niet aan flitsende prestaties of snelle rondetijden op het circuit. Waar je je wel aan kan verwachten is een stevig prijskaartje. Met het basismodel beginnend bij 41.000 euro en het topmodel tot 48.000 euro lijkt het weliswaar weinig geld voor een dergelijke statige retro coupé, maar voor een Mazda blijft het veel geld.

Bron: Mistuoka via: Japanese Performance Car News

Mitsuoka Himiko

Mitsuoka Himiko

Mitsuoka Himiko

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Wim 18:19
afbeelding van Wim

ik ook!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws