Verwacht : Mercedes SLA

Om in de toekomst enerzijds te kunnen beantwoorden aan de recent bekendgemaakt nieuwe CO2 normen van de EU en anderzijds om jongere kopers aan te trekken heeft Mercedes plannen om een compacte, en naar mijn mening jammer genoeg op de voorwielen aangedreven, roadster te ontwikkelen. De Mercedes Vision SLA concept die in 2000 op de Detroit Motor Show werd gepresenteerd moet als basis dienen voor dit nieuwe model.

Het onderstel zal gedeeld worden met dat van de derde generatie van de Mercedes A-klasse die tegen 2011 wordt verwacht. Dit model stapt trouwens volledig af van zijn unieke en complexe sandwich platform en zal dus een meer conventioneel onderstel krijgen en dus ook niet meer zo MPV-achtig lijken.

Mercedes zit nog met de vraag of ze nieuwe roadster dan wel als Mercedes zouden lanceren of als een nieuw model van het Smart gamma. Hij zou bijvoorbeeld perfect dienst kunnen doen als een opvolger van de Smart Roadster en daarop volgend zou er misschien ook nog opnieuw een ForFour model kunnen heruitgevonden worden.

 

via autocar

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
karel 13:45
afbeelding van karel

je kan zien dat het concept va 2000 is, lelijk en an gedateerd

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws