Audi RS 6 Performance Nogaro Edition: 705 pk aan RS 2-hommage

audi-rs6-avant-performance-nogaro-edition-2018_02

Audi's voorliefde voor snelle stations kan je helemaal terugbrengen naar de RS 2 Avant, een stationwagen die in de jaren 90 samen met Porsche werd ontwikkeld. Samen met tuner ABT bouwt het merk met de vier ringen nu een gelimiteerd eerbetoon, de RS 6 Avant Performance Nogaro Edition. 705 pk sterk.

Ken je stiekem de ABT Sportsline-cataloog van buiten, dan weet je dat de tuner vorig jaar met de RS 6-R op de proppen kwam, een 705 pk sterke RS 6 Avant waarvan het tuningshuis maar 50 stuks ging bouwen. Audi was echter zo onder de indruk van het pakket, dat het besloten heeft de RS 6-R onder een eigen naam te gaan verkopen. Minus stevig bodywerk, wel met de technische aanpassingen aan de 4-liter V8. Jawel, Audi verkoopt nu een RS 6 met 705 pk en 880 Nm koppel.

audi-rs6-avant-performance-nogaro-edition-2018

Nu, om klanten te lokken speelt Audi ook in op het gevoel, want de RS 6 Avant Performance Nogaro Edition (zo heet 'ie) krijgt een Nogaro-blauw lakkleurtje, de kleur die op de oer-RS 2 Avant te vinden was. 150 stuks zal Audi er van verkopen, enkel via Duitse dealers en met een vanafprijs van 124.200 euro. Toch maar even de grens over steken?

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Carlos 17:09
afbeelding van Carlos

Awel ja! Doe er dan nog den Miltek systeem bij en zeg mij waar dat ik moet tekenen.
Bij de B7 RS4 hebben ze ook zo’n Nogaro edition uitgebracht en de kleur staat een station beeldig :-).

Henk 17:40
afbeelding van Henk

Wat een beest van een Audi,AUdi laat zien wie de pk koning is tov BMW en Mercedes.

Techno Patat 13:14
afbeelding van Techno Patat

Ja want ze verkopen een ABT via hun eigen kanalen? Wat zullen ze zweten daar bij BMW en Mercedes...

Op die manier kan je eigenlijk G-force ook mee rekenen en Brabus ook want die kunnen ook gewoon via je desbetreffende BMW of Mercedes dealer geleverd worden. En als je Brabus meetelt dan laat Audi toch niet echt zien wie de pk-koning is :D!

Dingk 11:02
afbeelding van Dingk

Een RS2 was RS-Blau, ook zo vermeld in alle prospekten in alle talen. Nogaro was de latere benaming voor onder andere de B5...zelfde kleurcode, maar toch foutje binnen de Audi-kringen als ze de RS2 willen vermelden ;)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws