Ares X-Raid is new school G-Klasse op oldschool platform

ares-design-xraid_02

Altijd fan geweest van de 'geraak overal'-mentaliteit van de Mercedes G-Klasse maar niet van de hoekige styling? Dan rondt het Italiaanse Ares Design het geheel met liefde af voor je. De X-Raid noemen ze hun creatie met meteen ook 760 pk en 200 kilogram minder om mee te zeulen. Vet, toch?

Niet zomaar een nieuwe bumper voor en achter op deze X-Raid van Ares Design. Want het bedrijfje van een ex-Lotus ingenieur besloot een geheel eigen koolstofvezel en aluminium carrosserie over de fundamenten van een G-Klasse te draperen. Daarbij vallen subtiele knipogen naar modern gerief van Mercedes te bemerken, al voelt het ook wat Russisch aan.

Fout Russisch...

ares-design-xraid

Belangrijker is natuurlijk dat de carrosserie er voor zorgt dat deze G 63 AMG 200 kilogram minder mee moet zeulen. En alsof dat nog niet genoeg is pompt Ares Design de 5.5-liter V8 ook nog eens op naar 760 pk. Een sprintcijfer krijgen we niet mee, al blijft de top van 250 kilometer per uur wel staan.

ares-design-xraid

Verder ook nog een dikke pluim voor het detailwerk, want ook het interieur bleef niet ongemoeid. Het dashboard werd namelijk heringericht om 'minder utilitair'¨ over te komen. En toegegeven, het pakt wel. Enig nadeel? Volgens bronnen kost zo'n X-Raid je 700.000 euro. Toch maar wachten op de nieuwe generatie G-Klasse?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws