Bruut: Hennessey Trackhawk HPE1000

hennessey-jeep-gc-trackhawk_01

Tuningbedrijf Hennessey is klaar met haar pakket voor de Jeep Grand Cherokee Trackhawk. Waardoor je over 1.026 pk mag beschikken in de SUV. Jep, dat las je goed... 1.026 pk.

Met 717 pk is de Grand Cherokee Trackhawk al een gestoord project van Jeep. En omdat zotten nu eenmaal zotten aantrekken besloot Hennessey Motors zich nog eens over de motorbaai te buigen. Het resultaat is een 4.5-liter luchtzuigende Supercharger die met nog wat andere aanpassingen het vermogen van de 6.2-liter V8 een serieuze boost geeft. Van 717 pk en 875 Nm naar 1.026 pk en 1.300 Nm koppel. Zelfs deze cijfers uitspreken voelt al een beetje de wet breken.

Dat je snel verkeerslimieten kan breken met deze Jeep staat buiten kijf. Hennessey spreekt zelf van een sprinttijd in 3 seconden richting de honderd. Of het motorblok de prestaties aan kan? Wel, het Amerikaans tuningbedrijf maakt zich geen zorgen want het plakt een garantie van 1 jaar of 19.000 kilometer op de kit. Samen met premium vloermatjes! De deal van het jaar. Eén probleem echter, want niemand weet wat de kit nou juist moet gaan kosten. O ja, is zo'n 'gewone' Grand Cherokee Trackhawk met 717 pk al genoeg? Dan moet je in de VS amper 70.000 euro voor zo'n exemplaar betalen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws