Ook BMW 5 Touring heeft recht op M Performance...

bmw-5series-mperformance-1

... en dat ziet er erg lekker uit.

Net zoals de 5 Reeks Berline krijgt ook de Touring een aantal extra's uit de M Performance-lijn. Niet alleen optisch gaat de wagen erop vooruit - nuja -, ook motorisch wordt er nog wat extra uitgeknepen.

Ergens in het motorblok van de 540i vonden de ingenieurs van de M Performance-afdeling nog 25 pk en 50 Nm extra. Het vermogen van de met "Power & Sound kit" uitgeruste 540i xDrive Touring bedraagt daarmee 365 pk en 500 Nm. Niet alleen het vermogen wordt opgevoerd, ook de decibels van de uitlaat gaan omhoog dankzij een aangepast uitlaatsysteem. Ook voor de 530i en 530d is soortgelijk uitlaatsysteem beschikbaar, al moeten zij wel de extra pk's ontberen.

bmw-5series-mperformance

Nieuwe trapeziumvormige eindstukken sieren de nieuwe uitlaatlijn. Behalve die accenten zijn er nog wel een aantal andere dingen die je buurman laten zien dat je niet met een gewone 5 komt aanrijden. Wat dacht je van het contrasterend gekleurd bumperwerk? Of de dikke zwarte accentuering van de flank? De 20 inch velgen zijn ook specifiek voor de M Performance versie. Het is maar dat je weet waar je moet op letten als je ze later op de tweedehandsmarkt tegenkomt.

bmw-5series-mperformance

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws