ABT voelt bui hangen, creëert elektrische Transporter

abt-ecab-epower-2017_01

Volkswagen trekt volop de kaart van elektrificatie de komende jaren. Waardoor vaste tuningwaarden binnenkort niets meer hebben aan grotere turbo's of nieuwe uitlaatlijn. ABT voelt die bui hangen en besloot een Transporter om te bouwen tot eCab. Kwestie van de elektrokneepjes al wat te leren.

Een Transporter op elektrokracht, die hebben ze bij Volkswagen tot op heden nog niet. Waardoor ABT besloot zo'n werkbusje zonder opbouw onder handen te nemen. Dieselmotor er uit, elektromotor er in. En dat ladderschassis, daar kan serieus wat batterijkracht in. Spijtig genoeg spreekt de Duitse tuner niet over kWh's of elektrische pk's. Want voor het bedrijfje is het vooral een soort van proof of concept. Wel geven ze nog mee dat de elektrische Transporter volgens de NEDC-cyclus 120 kilometer ver moet kunnen rollen.

Al hangt die range - meer dan bij een passagierswagen - natuurlijk af van hoeveel brikkeljon er in de laadbak ligt. Het lijkt ons alvast een ideale oplossing voor de plaatselijke gemeentedienst. Of voor de binnenstad van Mechelen uiteraard.

abt-ecab-epower-2017_

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws