Vilner Model X is stilste Tesla op aarde

telsa-model-x-vilner-tuning-01

Oké, een stilstaande Model X in een geluidsdichte kamer is waarschijnlijk nog net iets stiller. Toch hadden de jongens van het Bulgaarse Vilner één taak; een Model X creëren met het stilte interieur op de markt.

Vilner verwierf naam en faam met haar soms wat overdreven gestileerde interieurs. Want laat dat net de modus operandi van het Bulgaarse tuningmerk zijn. Voor een klant die al twee Tesla's in zijn bezit heeft kreeg het bedrijfje echter een unieke opdracht: 'Hier is nog een Model X, maak hem nog stiller vanbinnen'. Nu is zo'n Model X van nature al stil - elektrische aandrijving, weet je wel - buiten wat interieurkraakjes. Waardoor ze naar eigen zeggen extensief te werk moesten.

telsa-model-x-vilner-tuning

Zo werd het gehele interieur gestript en waar nodig voorzien van extra lappen geluidsisolatie. Om het helemaal af te maken vroeg de klant om de 'elektriciteit ook de cabine binnen te halen'. Dit doen ze bij Vilner niet door een verlengkabel te installeren, wel door stoelen en dashboard Petronas-groene accenten te geven met daarin digitale lijnen. Hoe stil het model echt is, dat kunnen we spijtig genoeg niet ervaren door enkel naar de foto's te kijken. Misschien toch eens een trip naar Bulgarije maken volgend jaar?

telsa-model-x-vilner-tuning
telsa-model-x-vilner-tuning

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws