Waarom ook niet: Spofec geeft Rolls-Royce Dawn 686 pk

spofec-rr-dawn_01

Spofec, de Rolls-Royce-afdeling van tuner Novitec heeft zich bezig gehouden met de vierzitscabrio Dawn. Het resultaat is een cabriobeul met 686 pk en 980 Nm koppel uit de 6.6-liter V12.

Het tunen van een Rolls-Royce, het blijft nog steeds op het randje van heiligschennis. Maar waar opvallender bumperwerk vroeger werd gereserveerd voor Japanse wagens kunnen ook de rijken der aarde een scheut extra kracht en vormgeving smaken. Spofec weet alvast een smaakvolle creatie neer te zetten, want ben je niet thuis in de Dawn-vormgeving, je zou niet door hebben dat dit een getuned model is.

Is het dan een creatie voor rijken met smaak? Misschien wel, al zouden wij het vooral doen voor de extra kracht die de tuner uit het 6.6-liter blok weet te puren. Moesten wij de Dawn nog rijden met 570 pk en 780 Nm, dan krikt Spofec dat vermogen op naar 686 pk en 980 Nm. Een serieuze taartschep erbij, al zorgt het lijvige gewicht er evenwel maar voor dat de sprint naar de honderd afneemt met amper 3 honderdsten. Niet dat er iets mis is met 4,6 seconden natuurlijk.

spofec-rr-dawn

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws