VOS geeft Ferrari 488 GTB LaFerrari-cijfers

ferrari-488-gtb-vos-900hp_01

Een 488 GTB met een peulenschil minder pk's, meer koppel en een lager gewicht dan de Ferrari LaFerrari... Dat is de VOS Project 9-x.

De Duitsers bij VOS Performance geven je een reden minder om een LaFerrari in je garage te zetten. De jongens weten namelijk bijna identieke cijfers te puren uit een 488 GTB. Je weet wel, de 'instap-Ferrari'. Die doet het voortaan met een 3,9-liter biturbo V8. Turbodruk die VOS helemaal open schroeft. In samenwerking met een aangepaste katalysator, downpipe en uitlaatlijn van AKRAPOVIČ is het blok goed voor - hou je vast - 900 pk en 1.230 Nm koppel. Ter vergelijking; de LaFerrari doet het met 963 pk en 900 Nm koppel.

 ferrari-488-gtb-vos-900hp

Dan komt er nog het gewichtsverschil, want de 488 GTB is standaard zo'n 40 kilogram lichter. Al mogen we natuurlijk niet vergeten dat de LaFerrari zijn koppel deels uit elektrokracht haalt (lees: instant). Toch geloven we dat het best nipt kan zijn tussen beide rakkers, want grip is het sleutelwoord bij een sprintje uit stilstand. Bij de Project 9-x van VOS zorgen daar alvast de Michelin Pilot Super Sport-banden voor die 21-duims velgen van Loma omhelzen. Geef toe, stiekem is deze opgepompte 488 GTB wel heel vet.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws