Brusselse trajectcontrole blijkt pure geldverspilling

trajectcontrole-koekelberg

Een trajectcontrole in Brussel met een kostplaatje van 150.000 euro heeft nooit 1 dag gewerkt en zal dat ook nooit doen, want het gewest heeft beslist ze na drie jaar gewoon terug weg te halen.

Drie jaar geleden werden er camera's geïnstalleerd in de Leopold II-tunnel aan de Koekelberg-basiliek. Dit om er voor te zorgen dat chauffeurs er de 50 km/u per uur limiet zouden respecteren. Een investering van 150.000 euro... die nooit één dag gewerkt heeft. Met dank aan het typisch Belgische kluwen van regeringen, deelstaten, uitvoerende machten en ordonnanties. Kortom; de politiek.

Zo kwamen burgemeester Françoise Schepmans (MR), Philippe Pivin (MR) en Staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) nooit tot een overeenkomst. Meer nog, de gemeentes Koekelberg en Molenbeek weigerden het akkoord met het Brusselse gewest voor de camera's te ondertekenen . Volg je nog? Het resultaat is alleszins dat de camera's - die in 2015 werden opgehangen in de tunnel - geen dag hebben gewerkt en dus niet 1 PV hebben opgeleverd.

Meer nog, vanwege de grootschalige werken in de tunnels in Brussel heeft het gewest beslist de camera's te verwijderen. Al zou je positief kunnen afsluiten door te zeggen dat de camera's hoogstwaarschijnlijk onwetende chauffeurs schrik hebben aangejaagd waardoor ze braaf de 50 km/u per uur reden. Dan toch niet helemaal een verspilling van 150.000 euro?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws