Car-Pass binnenkort nog wat straffer

car-pass-update

Met de Car-Pass hebben we in België een zo goed als waterdicht systeem om kilometerfraude tegen te gaan. Minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) wil in de toekomst de laatste achterpoortjes dichten en de Car-Pass nog een stukje informatiever te maken voor een toekomstige klant van een tweedehandswagen.

Met de Car-Pass heeft de Belgische overheid een ingenieus systeem om knoeien met de kilometerstand bij tweedehandswagens tegen te gaan. Waardoor potentiële kopers met een gerust hart die Toyota Yaris T Sport met 180.000 km op de kop kunnen tikken. Er zijn echter nog enkele kleine achterpoortjes voor malafide handelaars en daar wil minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) nu iets aan doen. Door de Car-Pass een update te geven.

Specifiek gaat het over de aankoop van een wagen uit het buitenland. Daar bestaat zoiets als de Car-Pass niet waardoor er makkelijker gesjoemeld kan worden met de kilometerstand. Via een wetswijziging zoekt minister Peeters de toelating om meerder bronnen te gebruiken om de stand na te trekken. Denk maar aan de RDW in Nederland. Daarnaast wil Peeters ook de CO2-uitstoot van een auto en terugroepacties laten noteren op de Car-Pass. Op die manier weten potentiële klanten of de wagen nog toegelaten wordt in de lage emissiezone en dat alle terugroepacties zijn uitgevoerd.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Adriaan 11:22
afbeelding van Adriaan

De carpass zou een Europees systeem moeten zijn, of toch onder de landen België, Frankrijk, Luxenburg Duitsland en Italië.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws