Vlaanderen wil dat je in auto zingt voor veiligheid

vsv-lastnightcampagne

Draai die volumeknop in het vervolg maar wat verder open in je wagen, want Vlaanderen wil dat je continu ‘Last night a DJ saved my life’ uit de boxen laat schallen. De reden? Omdat dit zinnetje de sleutel is tot het veilig afstand houden op de snelweg.

Een markante nieuwe campagne van Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) lanceert vandaag. De VSV wil namelijk chauffeurs er attent op maken dat voldoende afstand houden op je voorligger essentieel is om kop-staartaanrijdingen te vermijden. Zo gebeurden er in 2016 nog 6.780 van die aanrijdingen. 46 keer met een dodelijk gevolg.

Hoe ze chauffeurs hier attent op gaan maken? Met muziek! Het is te zeggen, de VSV koos Last night a DJ saved my life van Indeep als titelsong van hun campagne. Niet zo maar, wel omdat de tijd die je nodig hebt om het befaamde zinnetje te zingen net de tijd is die tussen je voorligger zou moeten zitten. Of in mensentaal, passeert je voorligger een verlichtingspaal, dan zou je 1 "Last night a DJ saved my life" nodig hebben voor je dezelfde verlichtingspaal passeert.

Haal de honing dus al maar boven, smeer die stem en ga aan het zingen!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws