Einde aan importtaks op Japanse wagens

nissan-gt-r-my2017-autofans-1006

De Europese Unie en Japan zijn overeengekomen om langs beide kanten importheffingen te schorten. Goed nieuws voor de automobielsector en Europese autokopers. Want tegen 2019 kan er tien procent van Japanse wagens.

Japan en de Europese Unie zijn in een poging hun handelspositie te verstevigen overeen gekomen importheffingen tussen beiden serieus terug te dringen. Goed nieuws voor autoland natuurlijk, want momenteel wordt er op elke geïmporteerde Japanse wagen een taks geheven van 10 procent. Die moet tegen 2019 verdwijnen.

Halen we dan even onze rekenmachine boven, dan kan bijvoorbeeld Mazda in principe de MX-5 Roadster voor zo'n 2.000 euro (naargelang de uitvoering) goedkoper in de showroom zetten. Of wat dacht je van een Nissan GT-R met een 'importkorting' van zo'n 10.000 euro? Of de constructeurs die zachtere prijs gaan doorrekenen aan de klant, dat is evenwel nog de vraag...

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Yvesw 20:53
afbeelding van Yvesw

Alleszins alles van Mazda, Suzuki, Subaru, Lexus en Isuzu (naar mijn weten). Best wat dus. Al nemen Nissan en Toyota natuurlijk procentueel een grote koek op qua verkoop in ons land.

Jos D. 12:46
afbeelding van Jos D.

Ik meen me toch een bericht te herinneren dat Mazda ook een fabriek in Mexico ging opstarten. En volgens Wikipedia hebben ze idd een fabriek in China, Thailand en ... Mexico.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws