Frankrijk verbiedt verkoop verbrandingsmotor in 2040

frankrijk-2040

Nou moe?

De Franse minister voor milieubescherming, Nicols Hulot, heeft vandaag tijdens een persconferentie te kennen gegeven de verkoop van voertuigen met een verbrandingsmotor aan banden te leggen tegen 2040. Waardoor de strijd op het Franse grondgebied nu echt wel ingezet is. Volgens Hulot hoognodig voor het klimaat maar ook voor de volksgezondheid.

Daarnaast gaat Hulot er prat op dat 2040 een realistische datum is om de verkoop van verbrandingsmotoren te verbieden. Dit omdat de Franse constructeurs tegen dan in staat moeten zijn om een heel arsenaal aan elektrische wagens uit te kunnen rollen. Verder heeft hij ook oren voor gezinnen waarvan de bankrekening niet uitpuilt. Zo belooft hij dat Frankrijk stevige premies zal uitdelen voor diegenen die een oude diesel- of benzinewagen inruilen voor een ecologisch voertuig.

Vergeet trouwens niet dat Vlaanderen soortgelijke plannen heeft - geen verbod - tegen 2030.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Mathieu 12:28
afbeelding van Mathieu

Ik begrijp dat met een doel voor ogen moet hebben, maar dit is allemaal veel te ver vooruit!
Je weet niet eens wat de volgende regeringen gaan doen. Desnoods schaffen ze het weer af.

Ten tweede, Volvo wil in 2019 al stoppen met zuivere verbrandingsmotoren, dus op zich (theoretisch) is dit niet onmogelijk.
En de verkoop verbieden, wil niet zeggen dat ermee rondrijden verboden zal worden.

Jos D. 12:50
afbeelding van Jos D.

Frankrijk en beloftes ... dat is zoals water en vuur. Ze hebben vandaag al allerlei uitzonderingen op de Europese regelgeving kunnen afdingen. Laat staan dat ze een belofte gaan waar maken tegen 2040.

Evo X 12:44
afbeelding van Evo X

Kan 'Aspen alkylaatbenzine' geen alternatief zijn? Momenteel het alternatief voor kleine benzine moteurkes die soms lang stilstaan + het alternatief voor E10, doch als 'k de eigenschappen lees naar milieu toe tov gewone benzine? Hallo wetgeving? Hallo raffinaderijen? En ook vadertje staat, je zou mensen die die minder milieu belastende brandstof gebruiken fiscaal kunnen bevoordelen. Bijv 20% ipv 35% belasten? Wat dan mss de prijs gelijk gaat trekken (goedkoper is alkylaatbenzine wsl niet)
Gebruik die zelf ook voor 4takt motor hier, je ruikt zelfs geen benzine aan de uitlaat.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws