Overheid wil prijs gepersonaliseerde nummerplaten terug halveren

persoplaat-euro

Eind 2015 verdubbelde de overheid de prijs voor een gepersonaliseerde nummerplaat van 1.000 naar 2.000 euro, met een sterke daling in interesse. Daarom ook dat Federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) de prijs terug naar 1.000 euro wil brengen.

In 2014 vond de Belgische overheid een 'gat in de markt' door nummerplaten vrij in te laten vullen tot 9 tekens, zolang je maar 1.000 euro ophoestte. Het zorgde de eerste maand voor maar liefst 979 aanvragen, waardoor de staatskas even 979.000 euro op haar rekening kon zetten. Het liep zo goed dat de overheid eind 2015 besloot de prijs op te trekken van 1.000 euro naar 2.000 euro. Voor dubbel de winst zeg maar.

Die winst bleef uiteraard uit, want potentiële gepersonaliseerde nummerplaatkopers haakten massaal af. Want schommelden voordien de aanvragen tussen 360 en 740 per maand, dan zwakte dat af naar zo'n 100 tot 200 per maand. Waardoor de verdubbeling in prijs de mindere aanvragen niet kon counteren. Hoog tijd dus volgens minister van Mobiliteit François Bellot (MR) om de prijs terug te halveren naar 1.000 euro. Een aanpassing die hij hoopt dit najaar rond te krijgen.

En de Belg, die schuift slaafs aan bij de DIV met z'n papiertje...

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Techno Patat 17:33
afbeelding van Techno Patat

Ik heb nu m'n Alfa verkocht en uitgeschreven. Kreeg doodleuk een briefke van de DIV dat ze het hebben ontvangen, dat ik ergens de komende 6 maand misschien wel m'n geld zal terugkrijgen en dat ELKE VORM VAN CONTACT VOLKOMEN NUTTELOOS IS...

Met andere woorden: ej zeg, dikke mutten, als je ons al dwingt van binnen de 24h uw nummerplaat op te zenden voor uw nieuwe dikkenekkenbak moet je echt niet verwachten dat we ons nog eens gaan haasten om het tegoed van uw vorigen bak te berekenen en terug te storten ze!

Ik wil ook zo ene en weet wat er op te zetten, maar blijkbaar moet je je auto daarvoor herinschrijven? Dat zie ik dan weer niet zitten :O!

JelleDr 22:00
afbeelding van JelleDr

1000 is nog veel te veel. Laat de prijs drastisch dalen en de vraag zal veel groter zijn. Kijk naar de VS daar kost het een peulschil. Enige die er nu mee rondrijden zijn ofwel zelfstandigen ofwel gekken die 2000 eur te veel hebben. Maak er 100 van en iedereen neemt er een. Vermenigvuldig dat met het aantal auto's en deel het door 4. Reken de inkomsten uit en deel ze uit ipv van in de eigen zakken te steken. Rovers!

Yannick 23:00
afbeelding van Yannick

500 lijkt me cava. dan is het nog altijd grappig en vééél mensen kunnen het betalen. Er rijden auto's rond met perso-platen waarvan de plaat meer heeft gekost dan de auto waard is. :-D Heel heel jammer dat die centrering volledig omzeep is doordat ze dat blauwe vak niet meetellen. Nu zie je zo platen hangen meto "YD" en dan staat de Y onder het logo en de D een pak ernaast. Lelijk a.f.

andre123 19:48
afbeelding van andre123

wat mij betreft mogen ze die platen gerust op 2000 houden.
ikzelf heb er totaal geen behoefte aan om door iedereen herkent te worden.
wat ze al niet verzinnen om op te vallen

Jelledr 22:45
afbeelding van Jelledr

Opvallen? Niet iedereen doet het daarvoor. In elk geval beter dan een dwaze cijfer-letter combo. Dat het zoveel kost zegt genoeg over de bewindvoerders ;-)
Als zelfstandige zou ik niet twijfelen maar als gewone werknemer moet ge goe gek zijn om die belasting te betalen.

In d VS is het zalig al die verschillende platen te zien. Daar zijn ze tenminste pakken creatiever dan hier en dat voor een fractie van de prijs. En nummerplaten zijn tenminste eens iets anders dan voortdurend naar de snelheid te kijken! TAX=THFT
Dedju dat = teken mag ni zeker? :-) H8 T SYSTM das een letter te veel zeker? 911INSDJB maar da weet iedereen al! :-p

andre123 13:59
afbeelding van andre123

hoe denk je dat mensen die voor het bedrag van een nr plaat de hele maand moeten rondkomen,en zelfs met veel minder.
en maar klagen dat alles duur is,awel wie zich zo een plaat kan en wil veroorloven moet niet zeuren

Mathieu 12:48
afbeelding van Mathieu

Deel de mening van Andrei123, wat is het nut van die platen? Opvallen dus.
En bij 3/4e van al die platen lach ik me (sarcastisch) een breuk. Miljaar, wat daar allemaal tussen zit....
Niet mijn probleem als iemand daar €1000 of €2000 euro voor wil betalen.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws