Ook Lage Emissie-zone in Mechelen

vw-up-skoda-citigo-seat-mii-2012-4

Ook Mechelen gaat de strijd aan met fijn stof. In navolging van Antwerpen zal Mechelen ook een Lage Emissiezone invoeren en dat ten laatste tegen de zomer van 2018.

De prinicipiële beslissing om een Lage Emissiezone in te voeren en zo de meest vervuilende wagens uit het centrum te weren werd vandaag genomen door het schepencollege van de stad.

Mechelen wil het voorbeeld van Antwerpen volgen en zal ook de criteria van 't Stad overnemen. Daarmee wil de stad de eenduidigheid tussen steden behouden en geen verwarring creëren. Controle van de naleving van deze zone met betere luchtkwaliteit gebeurt door het netwerk aan ANPR-camera's die je nu al betrappen op het foutief betreden van zones in de binnenstad. Daarom bekijkt het schepencollege of de lage emissiezone groter kan zijn dan enkel de binnenstad.

Wie wil weten of zijn of haar auto de stad nog in mag, houdt de komende maanden de media in de gaten. De stad Mechelen wil een grote informatiecampagne opzetten om de mensen onder andere te wijzen op alternatieve vervoerswijzen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (11)

Plaats een reactie
Daniel 14:56
afbeelding van Daniel

Allemaal goed en wel verbeter de wereld begin bij jezelf. Maar oldtimers mee opnemen wat met de jaarlijkse Nekkerhal cine toestanden? Heiliger zijn dan de paus heeft geleidt tot Opus Dei niet echt een toonbeeld van hoe het moet toch. Nog even en heel de stad ligt op zijn gat. Ik snap niet dat dit bestuur terug verkozen werd. Trouwens welke binnenstad? Je mag er nu al niet met een voertuig in wat dan weer geleid heeft tot leegstand in de Bruul en zijstraten...maar dat is niet waar.

Evo X 12:05
afbeelding van Evo X

Die hun wagen professioneel nodig hebben rijden geen 5 jaar met dezelfde, diegene die amper 10d km per jaar afleggen zorgen voor geen milieu winst als ze hun ouwe kar met bijv 150d km wegdoen. En na kleine 17j gaat die toch weg. Zie 't nut niet eigenlijk.

Reality 12:13
afbeelding van Reality

Boycot ANTWERPEN en MECHELEN, op naar Brussel.

Hendrik 18:09
afbeelding van Hendrik

Helaas heeft Brussel nét hetzelfde ingevoerd !
Dat wordt dus min om de 12j van auto wisselen,.....of verhuizen.
Wat een afzetters deze politiekers.

Evo X 14:01
afbeelding van Evo X

Tegen mijn winkel: heb wagen die vlotjes 210gr CO2 eruit blaast, en mag raar maar waar gewoon blijven rijden.

Willy Vanderelst 11:15
afbeelding van Willy Vanderelst

Akkoord met uw visie.
Als we elk al voor onze eigen deur vegen...
En ja met mijn Wartburg niet meer naar de stadscentra, wat ik nu ook al zoveel mogelijk vermijd.

Popefucker 23:52
afbeelding van Popefucker

Ik ben blij dat ik al heel lang met de auto rijdt en al een groot deel van mijn leven gehad heb, want zoals het er naar uitziet wordt het voor de volgende generatie onmogelijk om nog zelf een auto te bezitten laat staan er mee te rijden.

Freddy 12:22
afbeelding van Freddy

dus mensen met klein inkomen verplichten hun auto voor niets weg te doen en een nieuwe te kopen.???? Maar aan buitenlanders gratis woning , kleren,eten en geld geven in Mechelen dat kan wel. Betaal dan maar een nieuwe auto aan alleenstaande met klein pensioen.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws