Campagne: vanaf 2017 nog 70 km/u

googlemaps-70kmu

Op Vlaamse gewestwegen wordt vanaf 2017 een maximumsnelheid van 70 km/u van kracht. Omdat het nog niet tot iedereen doordringt, lanceert de overheid nu een campagne opdat mensen zich niet laten vangen.

Geen Ray meer in deze campagnes, Ray werd afgevoerd na een negatief evaluatiegesprek. Wel een wegenwerker in fluo-hesje en een duidelijk verkeersbord worden de blikvangers van de nieuwe campagne.

Op dit moment geldt nog een algemene 90 km/u-regel buiten de bebouwde kom. De uitzonderingssituaties worden met een extra bord "70 km/u" aangeduid. Echter zijn er tegenwoordig zoveel uitzonderingen dat er een oerwoud aan verkeersborden ontstaan is. In Vlaanderen is er 6.000 km aan gewestwegen waar die 70 km/u regel geldt, tegenover 2.000 km voor 90 km/u. Daarom wilde Minister van Mobiliteit Ben Weyts destijds een uniformisering. En als je al die borden weg wil, dan maak je van 70 km/u de norm.

Vanaf 1 januari 2017 wordt 70 kilometer per uur de norm buiten de bebouwde kom. De hogere maximumsnelheid van 90 kilometer per uur kan alleen nog op plaatsen waar vrijliggende fietspaden liggen en de verkeersveiligheid niet in het gedrang komt door bomen of uitgebreide bebouwing vlak bij de weg.

Minister Weyts lanceert ook een verkeerscampagne om te sensibiliseren. Naast de affiches op zowat 400 plaatsen langs Vlaamse wegen, zullen er ook televisie- en radiospotjes komen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Audi22 18:08
afbeelding van Audi22

En in 2018 wss 50km/h....de regering is alle realiteitszin kwijt, kmoet elke dag binnendoor rijden, door de maatregels van de afgelopen jaren rijd ik nu bijna dubbel zolang als vroeger, vrachtwagens gezellig tegen de bumper plakkend, die hebben ook geen zin in deze snelheid....Ik merk ook bijvoorbeeld goed gelijk in nederland met de spitsstroken, dat als er geen snelheidsverschil meer is tussen vrachtwagens, reisbussen, auto etc dat het een heel pak gevaarlijker wordt.

conficious 13:28
afbeelding van conficious

En dat enkel in Vlaanderen ...... Dit hoort thuis in de categorie "slechtste 1 april-grappen ooit"...

buyck 15:20
afbeelding van buyck

Men heeft bewust de snelheid naar 70km/h laten dalen. Onder het mom van de veiligheid en het fijn stof. De regering moet geen smoelen trekken, het gaat erom zoveel mogelijk bestuurders te vatten die toch +/-90 km/h gaan rijden. De kassa maximaal laten rinkelen de bende gangsters!

BART PJ 04:00
afbeelding van BART  PJ

TE KOOP : 2de t.e.m. 5de versnelling wegens overbodig...

OPDIMUS 22:36
afbeelding van OPDIMUS

en dat in combinaatsie met die niewe superflitskameraa

Jelle dr 19:13
afbeelding van Jelle dr

Mocht het nu echt voor de veiligheid zijn, nee 't is voor de gierigheid. Overal camera's en beperkingen, weg vrijheid. Alleen elke dag vrije tijd verliezen door alle files en andere opstoppingen. Onderweg naar uw slavenbezigheid om je schulden af te betalen zodat je nog meer kan consumeren. Bedankt vriendjes van Israël en de bankiersfamilies.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws