Antiterreurcamera ook als flitscamera: Twee vliegen in één klap

cameras

Als deel van het federaal ­antiterreurplan zullen er 260 camera's met nummerplaatherkenning geplaatst worden op de Belgische snelwegen. Niet blijkbaar enkel om terroristen op te sporen, want een deel van de camera's zullen ook kunnen gebruikt worden voor trajectcontroles.

Dat liet alvast Federaal minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) weten aan de kranten van Mediahuis vandaag. Volgens de woordvoerder van het kabinet-Jambon is dat logisch. 'Als we de camera's toch hebben, waarom niet?'

Initieel ligt de nadruk evenwel op de strijd tegen terreur. Daarna kan gezien worden of de camera's kunnen gebruikt worden voor trajectcontroles. In totaal gaat het over 260 camera's, waardoor er in principe per 6 à 7 kilometer autostrade in België ééntje staat.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Glenn 16:59
afbeelding van Glenn

Mooi, als de overheid de zogezegde terreur ook nog begint te misbruiken. Trouwens wat is het nut van die camera's in de strijd tegen terreur? Rijden die mannen allemaal met een gestolen auto rond? Of onverzekerd? Misschien wel met een grote sticker "terrorist inside" op hun achterruit geplakt?

John 22:56
afbeelding van John

Dat is om te kunnen zien waar de problemen zich voordoen, zo kunnen ze aan de andere kant van de stad een fietser gaan bekeuren die scheef op zijn zadel zit. Zoals Urbanus het ooit beschreef :-D

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws