SP.A wil elektrische auto's met aparte nummerplaat

rijtest-tesla-model-s-day5_02

Volgens SP.A-kamerlid David Geerts zou de wereld een veel betere plaats zijn als elektrische wagens een nummerplaat krijgen die begint met 'E' of 'EL'. Dit om de soms bestaande twijfel op te lossen.

Als échte Autofan herken je natuurlijk meteen een elektrische wagen. Echter wordt het steeds moeilijker, want een elektrische Ford Focus, Mercedes B-Klasse of Volkswagen Golf springt al iets minder in het oog. Daar wilt David Geerts (kamerlid SP.A) schepen van Mobiliteit in Heist-op-den-Berg iets aan doen. Op die manier kan er geen discussie meer bestaan of een auto op een parkeerplaats voor elektrische wagens mag staan.

Voor de politie is het namelijk niet altijd even gemakkelijk om op te treden tegen chauffeurs die hun 'niet oplaadbare' auto op een parkeervak met oplaadpaal zetten. Geerts heeft daarom een wetsvoorstel klaar om elektrische wagens een eigen nummerplatenreeks te geven die begint met 'E' of 'EL'.

O ja, een kleine kanttekening; juridisch gezien verbiedt het bord aan zo'n oplaadpunt niet dat er gewone auto's mogen parkeren, daarvoor moet de wegcode worden aangepast. Dus ongeacht dat elektrische wagens een 'unieke' nummerplaat hebben, wettelijk los je het probleem er niet mee op.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Yvesw 14:03
afbeelding van Yvesw

Volgens de wet gaat het nog steeds om een 'officieus verkeersbord'. Dus ja, in principe mag je daar parkeren. Maar wees niet die kerel... ;-)

Glenn 16:44
afbeelding van Glenn

Die mens heeft duidelijk teveel tijd.
Trouwens, wat dan met plug in hybrides? Wordt niet beschouwd als elektrisch voertuig, kun je echter wel opladen. Nr plaat die begint met EHYBR of HEL lijkt me wel gepast.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws