Nieuwe flitsmarathon, politiebonden willen niet mee

flitsen

Voor de derde keer plant de politie een flitsmarathon. De twee vorige vonden vorig jaar in voor- en najaar plaats, voor deze editie omcirkelen de hardrijders best 23 april op hun kalender. Al is het nog niet zeker dat de actie plaatsvindt, want de politievakbonden werken tegen.

De reden waarom de politievakbonden niet willen dat die actie er komt, ligt niet bij het flitsen zelf. Ze eisen dat de pensioenleeftijd voor politiemensen op 58 jaar komt te liggen. Dat zou mogelijk zijn als de regering de politie onder de categorie 'zware beroepen' schuift. De regering laat die beslissing aanslepen, en daarom plant onder andere de VSOA zware acties. Pas in juni komt er een Nationaal Pensioencomité dat over deze kwestie zal buigen en de regering is eerder geneigd om de pensioenleeftijd voor politiemensen op 60 jaar te leggen.

Afwachten dus, want het welslagen van de komende flitsmarathon hangt af van de vooruitgang bij de regering. In april 2014 werden 400.000 controles uitgevoerd tijdens de flitsmarathon, daarbij werden 15.000 hardrijders geverbaliseerd. In oktober 2014 ging het om 10.000 PV's in 252.000 controles.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws