Duitsland gaat deel van Autobahn openstellen voor autonoom rijdende wagens

autobhan-a9_01

Duitse merken voelen de hete adem van Google in hun nek. De Amerikaanse zoekgigant is namelijk volop bezig met de ontwikkeling van een zelfrijdende wagen. Om te zorgen dat merken zoals Audi, Mercedes en BMW niet achterophinken, gaat Duitsland een deel van de snelweg digitaliseren zodat de merken hun wagens kunnen testen.

Duitsland heeft plannen om een deel van de A9, de snelweg die Berlijn verbindt met München, om te bouwen tot een proefterrein voor merken met autonoom rijdende wagens. Het testtraject dat deel zal uitmaken van het Digitales Testfeld Autobahn project kan al volgend jaar in gebruik worden genomen volgens Duits minister voor mobiliteit en digitale infrastructuur Alexander Dobrindt. Het stukje autostrade zal aangepast worden met de nodige sensoren zodat wagens én ook de weg met elkaar kunnen communiceren.

Anti-Google

Waarom Duitsland plotseling hard inzet op dit project is klaar en duidelijk: Het wilt namelijk de controle houden over de data. Want met merken zoals Google die volop een zelfrijdende wagen aan het ontwikkelen zijn vrezen ze dat de zoekgigant een data-monopoly zal krijgen. Want de wagen ziet, analyseert en communiceert met alles. Het is dus een kwestie van 1 bedrijf niet té ver te laten gaan in de technologie, want dan kan de rest niet meer mee.

Meer nog, minister Dobrindt zei dit letterlijk tegen Frankfurter Allgemeine Zeitung: 'We moeten ons wapenen tegen het monopolie van data. We moeten onafhankelijk blijven van Amerika en Azië. Daarom zullen onze eigen automerken niet hoeven te vertrouwen op Google. We geven ze de kans om zelf hun technologie te ontwikkelen.'

Rijd je binnenkort richting Berlijn, wees dan niet verbaast als een Audi RS7 zonder chauffeur je voorbij komt gevlamd...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws