Donderdag 17 april uitkijken op 51.767 potentiële flitslocaties

Tijdens de flitsmarathon van de Federale en Lokale Politie let je best op je snelheid of blijf je beter thuis. Je zure buurman en zijn vrienden hebben namelijk 51.767 locaties aangestipt waar mogelijk flitscontroles worden gehouden op 17 april.

De datum is dan nog niet officieel meegedeeld door de politie, een aantal agenten die werden opgeroepen om de snelheidscontroles in goede banen te leiden waren loslippig tegen een Franstalige krant.

grapjassen

In 124 - van de 195 landelijke - politiezones zal komende donderdag dus deelgenomen worden aan de flitsmarathon, die smalend ook wel de flitskrieg wordt genoemd. De oplettende Belg kon de afgelopen tien dagen zelf opgeven waar de snelheden vaak te hoog liggen en waar de politie best flitscontroles zou uitvoeren. Behalve bekende locaties langs grote banen of snelwegen, werden ook een pak andere locaties doorgegeven. Een aantal grapjassen tikte zelfs de Antwerpse Groenplaats aan.

Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) spreekt van een "heel positief" resultaat. "We hadden niet zo'n succes verwacht" van de campagne die als voornaamste doel had om de burger te betrekken bij de verkeersveiligheid", aldus BIVV-woordvoerder Benoit Godard. Wij zijn alvast benieuwd of de grootse flitscampagne een daling in het aantal ongevallen tot gevolg zal hebben op die dag.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Rebel 13:02
afbeelding van Rebel

Worden die flits controles pas volgend jaar 17 maart gehouden? En jullie weten dat nu al.

//EDIT: Het is zondag voor iedereen ;-) Aangepast

Quin 13:09
afbeelding van Quin

17 april, hoop ik, anders sta ik waarschijnlijk al op :). In mijn straat is het ook van dat, zie ik nu.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws