Suzuki doet Jimny uit de doeken

suzuki-jimny-2018-teaser_03

De belangrijkste nieuwigheid bij Suzuki dit jaar is niet de Swift Sport, wel de nieuwe generatie Jimny. Een generatie die lang op zich heeft laten wachten, want de huidige draait al weer 20 (!) jaar mee.

Dat las je goed, de huidige - derde generatie van de Jimny - kreeg zijn marktintroductie in 1998, waardoor hij al 20 jaar zo goed als onveranderd bij de Suzuki-dealer staat. Straffer nog is het feit dat de Jimny - ook in België - bij één van de best verkopende modellen van het merk hoort. We smaken de eigenzinnige offroader blijkbaar. Als een soort van Mercedes G-Klasse on a budget.

suzuki-jimny-2018-teaser

Jimny-fans zullen dan ook blij zijn dat Suzuki voor de vierde generatie besloten heeft niet al te ver weg te varen van het huidige design. We durven zelfs stellen dat de Jimny tegen de trend in gaat en nog net een stukje hoekiger is geworden. Dat blijkt alvast uit de eerste plaatjes die de Japanners met de wereld hebben gedeeld.

Real deal

Ook binnenin knipoogt Suzuki duidelijk naar de Jimny van weleer, al mag er tussen de analoge tellerpartij voortaan een netter digitaal scherm en zowaar; er prijkt een infotainmentscherm op het dashboard! Al moet gezegd worden dat het interieur vooral nog steeds stevig oogt.

suzuki-jimny-2018-teaser

Eveneens stevig zijn de fundamenten van deze kleine rakker. Geen softroader met stoere looks, wel een ladderchassis ophanging met drie punten en vierwielaandrijving met een kruipversnelling. Over de motor is Suzuki nog even stil tot de officiële voorstelling op 5 juli, al zou het over een 1.5 benzine gaan gekoppeld aan een manuele vijfbak of viertraps-automaat.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws