Renault Twingo GT is laatste WLTP-slachtoffer

renault-twingo-gt-productiestop

Vanaf september staakt Renault de productie van de Twingo GT. Waardoor de op til staande WLTP-cyclus wederom een sportief slachtoffer eist.

Het nieuws werd ons bevestigd door Renault België zelf. Wat juist? Het vertrek van de Twingo GT uit de cataloog. Niet toevallig vanaf september, wanneer de nieuwe WLTP-emissie-cyclus in voegen treed. Het vertrek van de 110 pk (170 Nm) sterke GT maakt dat de nieuwe topversie in Twingoland de TCe 90 zal zijn. Met hetzelfde blok als in de GT maar dan met 90 pk en 135 Nm.

Gelukkig trouwens, want in buurland Nederland blijft enkel de SCe 70 in de cataloog staan, een atmosferische driecilinder van net geen liter groot die het met 70 pk doet. Dat blok zal eveneens ook nog te koop blijven in België. De Twingo GT is daarmee de zoveelste sportieveling die verdwijnt door WLTP. Eerder was er onder andere al de BMW M3, Audi SQ5 en Jaguar XE S.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Jos D. 20:52
afbeelding van Jos D.

Geen erg dat al die sjoemelaars eruit vliegen. Die normen zouden toch alsmaar strenger worden. Dus dat was sowieso een kwestie van tijd.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws