Opel/ Vauxhall termineert contract met elke Europese dealer

opel-ruesselsheim

In een - niet onverwachtse - besparingsronde heeft Duitse autoproducent Opel beslist alle contracten met haar Europese dealers te termineren. Daarna wil het slechts met een beperkt aantal verder gaan. Ook de 54 Belgische dealers kregen dit nieuws in de bus.

Onder de paraplu van PSA kreeg Opel de taak om een gezond toekomstplan op te stellen. Dat dit niet zonder banenverlies zou zijn was een zekerheid. Eind vorige week kregen alle 1.600 Europese Opel- en Vauxhall-dealers het nieuws dat het moederbedrijf hun contract niet meer zal verlengen na 30 april 2020. Een beperkt aantal dealers kreeg evenwel de uitnodiging om een nieuw contract af te sluiten (met waarschijnlijk ook andere voorwaarden).

De bedoeling? Het aantal dealers terug te dringen om zo meer op de online verkoop te focussen. Concessies die een stevige omzet weten te draaien mogen in dat verhaal natuurlijk wel blijven. In de realiteit is het daardoor nog onrealistisch dat er een hoop fusies zullen ontstaan. Waarbij dealers die wel nog verder mogen onder Opel andere Opel garages over zullen nemen.

Dreigt er in een bepaalde regio van België Opel te verdwijnen, dan is het niet onmogelijk dat het Duitse bedrijf op zoek zal gaan naar een lokale Peugeot- of Citroëndealer met de vraag om ook Opels te verdelen. In België kent Opel 145 verkooppunten onder 54 concessies.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Herman Schryvers 17:42
afbeelding van Herman Schryvers

No way wij kopen alleen bij onze dealer zo niet blaas ik mijn Opel banden op en kies zeker niet meer met zij willen verder werken . De klant is koning bij zijn eigen Opel dealer zoniet bey bey Opel Duistland .

4g63 18:44
afbeelding van 4g63

Snap je reactie maar wat opel nu aankondigd gebeurd bij diverse merken al enkele jaren.
Opel Duitsland, jaja, maar enig idee hoeveel isuzu motoren er in koetwerken met opel embleem gelepeld worden?

Timmmie 19:14
afbeelding van Timmmie

Volkswagen doet exact hetzelfde met hun garages. Maximun 56 garagegroepen in belgie tegen 2020

Sven 09:41
afbeelding van Sven

Het verschil is dat het bij Volkswagen de Belgische invoerder is die die schifting doorvoert, in het kader van die nieuwe regels die toelaten binnenkort rechtstreeks van de producent te kopen. Bij Opel gaat het om de constructeur zelf die in de dealerverdeling schrapt.

andre123 19:40
afbeelding van andre123

groot gelijk herman,hopelijk reageren veel klanten zo,
en niet alleen in de autosector

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws