Paniek in autoland: Alcantara-tekort!

alcantara-tekort

Het zijn sombere dagen voor interieurdesigners in autoland, want een Alcantara-tekort werpt roet over designkeuzes. Waardoor het synthetisch goedje vaak finaal moet vervangen worden door ordinair leder. De schade, de schande!

Je hebt er misschien nog nooit stil bij gestaan maar Alcantara is een gepatenteerd product dat maar door één bedrijf in heel de wereld wordt geproduceerd, Alcantara SpA in Italië. Dat bedrijf begint stilaan slachtoffer van zijn eigen succes te worden, omdat het niet kan voldoen aan de wereldwijde vraag. Vooral in opkomende markten zoals China swingt de vraag de pan uit.

Het resultaat? Twintig procent van de aanvragen die het bedrijf krijgt voor het leveren van het goedje moet het afwijzen. Waardoor de kunststof - die ook in andere sectoren wordt gebruikt - toch wel een exclusief goedje blijft. Ook al wordt er jaarlijks 8 miljoen meter van geproduceerd (!) en gaat 80% daarvan naar de auto-industrie. Het Alcantara-tekort zorgt er alvast voor dat sommige automerken verplicht worden om gewoon leder aan te bieden als sportief alternatief. Hoe ordinair.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Techno Patat 14:27
afbeelding van Techno Patat

Ik ben ook een fan :p, bij mijn zoektocht naar een auto zocht ik specifiek naar een c43 die de ‘standaard’ alcantare zetels heeft ipv de optionele lederen zetels...
Zetelverwarming komt er in de winter sneller door, in de zomer is het geen superhete zetel waar je inkruipt, het houdt je beter op z’n plaats met wat bochtenwerk en het voelt echt prettig.

Ik wist wel niet dat er maar 1 firma dat mocht maken! Hoe zalig hebben die het voor het kiezen, zij mogen de prijs, de voorwaarden, de alles kiezen :D!

4g63 13:23
afbeelding van 4g63

'Gewoon' ordinair is best ok hier. 2 a 3 keer per jaar lotion en soms stofzuigen in hoekjes.

Tobias 16:00
afbeelding van Tobias

Alcantara is natuurlijk wel een stuk milieu-vriendelijker dan leder (= dierenhuid). Zo moet iemand met een C43 zich wat minder schuldig voelen over zijn 300g CO² die hij de lucht in blaast per kilometer. :p

Techno Patat 17:55
afbeelding van Techno Patat

Da’s nog niets vergeleken met wat m’n ovens verbruiken geloof me :D! Maar ik heb wel volledige ledverlichting in zowel de C als in de bakkerij, dat dan weer wel ;-)!

4g63 20:03
afbeelding van 4g63

Geen paniek koop niet om de 4 jaar een andere lederen, krijgt zelfs voor z'n 15e verjaardag een inspectie van versnellingsbak cadeau.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws