Uniti One is elektrische wagen uit het Hoge Noorden

uniti_one

Zweden heeft er een nieuwe automerk bij en dit merkt gaat zich richten om elektrische voertuigen die ook nog eens betaalbaar gaan zijn. Uniti komt alvast met hun eerste stadswagen af.

Deze ukkie, groot kan je hem niet noemen, is het eerste model van Uniti en zou al de grens van 1.000 bestelling al overschreden hebben. De Uniti One is de eerste wagen van het Zweeds merk maar is vooral de voorbode van meerdere modellen die ze hebben gepland. De line-up moet gaan bestaan uit een twee-, vier- en vijfzitter en zullen allemaal volledig elektrisch zijn.

De One is een typische stadswagen –lees: klein- die beschikt over een accupakket van 22 kWh groot dat voor een actieradius van 300 kilometer moet zorgen. De topsnelheid moet op 130 km/u liggen al zal het ook veel afhangen van wat je als ontbijt had met de kracht die dat accupakket gaat geven. De One is ontwikkeld met de hulp van onder andere Nvidia, Haldex, Tele2 en nog andere grote namen. De prijs voor dit alles start op ongeveer 14.900 euro en loopt op tot 19.900 euro voor het topmodel. Om de One te bestellen kan je momenteel alleen online terecht al is de kans groot dat de MediaMarkt het de elektrische wagen ook gaat aanbieden.

uniti-one

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws