Digitaal dashboard voor nieuwe Mercedes A-klasse

mercedes_a-klasse

Voor de nieuwe generatie Mercedes A-klasse brengt Mercedes z’n A-game mee. Waan je even achter het stuur van de nieuwe A-klasse en wees verbaast.

Een digitaal dashboard is één van de speeltjes die de automobiele sector ons aanbied. De klassieke analoge wijzers gaan nu ook verdwijnen bij de allernieuwste A-klasse. Meer zelfs! We kunnen erbij vertellen dat de grenzen van je dashboard worden verlegd waardoor het centraal geplaatste infotainmentsysteem vlot in elkaar overvloeit. Hierbij barst de strijd weer open tussen de Duitse drie, waarbij Audi met hun virtuele cockpit een tijdje geleden kwamen aandraven. Mercedes brengt de strijd nu tot een hoger niveau.

mercedes-a-klasse

Het volledig digitale dashboard is één van de weinige dingen die momenteel gekend zijn over de nieuwe Mercedes A-klasse die we in het eerste semester van 2018 wel mogen verwachten. Dit dashboard toont geen grenzen meer tussen de middenconsole en wat je voor je neus ziet waardoor het ruimtegevoel enorm vergroot. Naast het ruimtegevoel ziet alles er enorm premium uit en krijg je vooral het gevoel dat je in bijvoorbeeld een Mercedes E-klasse vertoeft. Wij kunnen deze technologie alleen maar beamen, tot er een defect is natuurlijk.

mercedes-a-klasse

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Adriaan 16:59
afbeelding van Adriaan

Ofwel ben ik oud aan het worden en kan ik niet meer mee met wat hip en trendy is, ofwel is dit op design vlak extreem lui, gewoon twee lcd's monteren en klaar. Ik heb helemaal niets tegen een digitaal dashboard, maar doe dan toch wat moeite om dat in een mooi alles passend pakket te steken. Dit is gewoon twee iPads met dubbelzijdige plakband op het dashboard zwieren vind ik.

Herman Foubert 09:17
afbeelding van Herman Foubert

Reeds 44jaar rijd ik met Mercedes auto,s ,met de C250D reed ik op tien jaar tijd
557000! Km met slecht 1 panne ( pakking injectiepomp vervangen) ,de auto was
Nog in hele goede conditie! En had een mooi interieur , Of ik ooit een model ga kopen met met een soort i - pad als daschboard ? Nee,ik denk het niet, ik denk dat je met een electrische storing ,totaal niets meer ziet op je scherm, Mijn vertrouwen in electronische snufjes ? Weet dat veel auto,s buiten staan in koude en vochtigheid,hoelang gaat die het uithouden.? Wat uitstekwnd was, hou dat zo !

Adriaan 11:59
afbeelding van Adriaan

Auto's die jij aanhaalt zijn auto's die gekocht werden om er lange tijd mee te rijden, een investering die zijn geld moest opbrengen op termijn. Tegenwoordig is het spijtig genoeg veel belangrijker dat een iPhone zijn scherm kan tonen op een van de vele multimedia schermen dan dat een auto mechanisch lange tijd mee kan. Zonde, maar het zijn andere tijden...

Cor Netto 17:58
afbeelding van Cor Netto

Die blaasmonden: lelijk!!

Bernie 11:26
afbeelding van Bernie

Ik was al fan van het dashboard van de E-klasse. Dat ze dit nu overbrengen naar de A met een moderner uiterlijk vind ik dus super. Stilstaan is achteruit gaan é mensen. Je smartphone, laptop, tablet, tv, ... zijn ook allemaal elektronische apparaten hoor.

Nico 17:27
afbeelding van Nico

Ok, ziet er goed, maar aligneer die blaasmonden op dezelfde hoogte aub!
En inklappen van die schermen zou mooi zijn bij vergrendelen van de auto! (zoals Aston Martin dat heeft dacht ik voor de cockpit)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws