McLaren plaagt met nog een hypercar voor 2018

mclaren-teaser-2017-ultimate-series

Want een driezits-opvolger voor de legendarische F1 die de P1 in het stof doet bijten was gewoonweg niet genoeg voor het merk. Nee, er moet nog een ultieme hypertrackdaycar bij, met toelating voor de openbare weg.

McLaren, het BMW van sportwagenland? Het lijkt er stilaan op, want geen maand kan voorbij gaan of ze toveren een nieuw modelletje uit hun hoed. Zijn we nog wat aan het bekomen van de spirituele opvolger van de F1, de BP23 (codenaam), dan laat het merk nu via een plaagbeeld olijk vallen dat het werkt aan nog een inzending voor de Ultimate Series (lees: de hoogste reeks in Mclaren-land).

Meer nog, deze nieuwe hypertrackdaycar met toelating voor de openbare weg (of hoe je het ook wil noemen) moet nog voor die BP23 op de markt verschijnen, in 2018. Buiten een trio van uitlaten is er evenwel weinig geweten over de nieuweling, buiten het feit dat dagdagelijks comfort op de schop moest voor betere prestaties. Al kan je natuurlijk prat gaan op het feit dat 'ie de 3.8-liter V8 van de 720S mag gaan lenen, met pakweg 800 pk. Koppel dat aan een laag gewicht en je hebt een sportwagen die zelfs in de juiste handen voor vochtige oksels zorgt. En natuurlijk goed staat in geklimatiseerde garages van verzamelaars...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws