Mercedes staakt productie G 500 4×4² eind oktober

mercedes-g-4x4-2-01

De Mercedes G-Klasse ontpopte zich doorheen de jaren niet enkel tot een icoon in offroadland, hij was ook de basis voor een rits van de pot gerukte modellen. Met het einde van de huidige G in zicht mogen die speciallekes ook stilaan op pensioen. Voor de G 500 4×4² staat dat pensioenfeestje eind deze maand gepland.

Het was een conceptwagen die eigenlijk nooit in productie zou gaan, de G 500 4×4². Echter was de respons zo massief dat het merk met de ster besloot de conceptwagen groen licht te geven tot een productievariant, speciale assen die het beest een bodemvrijheid van 450 milimeter gaven incluis. Net geen twee jaar mag het speciaal modelletje de productielijn bezetten. Zo ging 'ie in productie op december 2015, eind oktober 2017 is het echter over en out voor de zowat gekste G na de 6x6 pick-upvariant.

Het één en ander heeft er natuurlijk mee te maken dat Mercedes volgend jaar de langverwachte nieuwe generatie G-Klasse voor zal stellen. Die wordt hoogstwaarschijnlijk een stuk lichter en CO2-vriendelijker. Om je een idee te geven, de G 500 4×4² weegt zo maar even 3.021 kilogram. Of de nieuwe generatie ook exotische varianten op tafel zal leggen is bijna een zekerheid. Gezien de hoge vraag in Dubai en co.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws