Waymo gaat voor taxi’s zonder taxichauffeur

waymo_car

Zien we binnenkort krantenkoppen zoals “Taxichauffeur is uitstervend beroep”, “Zelfrijdende taxi’s doen sterftecijfer stijgen” of “zelfrijdende auto’s nemen wereld over, mensheid tot slaaf gedegradeerd” verschijnen?

Een zusterbedrijf van Google die de naam Waymo draagt, ontwikkeld technologieën voor zelfrijdende wagens en komt nu aangedraafd met een taxidienst. Niet zomaar een taxidienst maar een taxidienst met zelfrijdende wagens waar geen chauffeur meer aan de pas komt. Zelfrijdende wagens zijn reeds in sommige firma’s ingebracht met als groot verschil dat er nog steeds een chauffeur in de wagen zit om in te grijpen wanneer het fout loopt.

Waymo heeft zijn technieken getest in het Amerikaans Phoenix maar welke wagens ze voor dit project gaan gebruiken is nog onbekend. De Lexus RX450h en Chrysler Pacifica Hybrid zijn voor de gelegenheid van de testen al omgebouwd. Waymo zou deze maand al willen en kunnen beginnen met de taxidienst al gaan ze hoogst waarschijnlijk nog even wachten om eventuele fouten nog sneller te kunnen verwerken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws