Exeed TX is kers op Europese bodem

exeed-tx-2017_03

Dat het Chinese Chery plannen heeft om Europa te veroveren is niet nieuw. Wel nieuw is het feit dat ze daarvoor een nieuw merk uit de hoed toveren. Exeed heet het en deze TX is daarvan het eerste product.

In China hadden ze gelukkig door dat Chery niet meteen een naam is waarmee je in Europa, tja, naam kan maken. Daarom dat één van de grootste autobouwers in China naar Europa trekt met een dochtermerk. Op het autosalon van Frankfurt kondigden ze dit met trots aan. Het merk, dat is Exeed geworden al is het eerste model misschien nog interessanter; een SUV die wat de Hyundai Ioniq achterna gaat.

exeed-tx-2017

Die heet TX en weet best fraaie looks neer te zetten getypeerd door doorlopend lichtwerk. Zowel voor als achter. In het interieur gaat dan weer de stevige tablet op het dashboard met de meeste aandacht lopen. Onderin zowel een hybride, als een plug-inybride als een compleet elektrische aandrijving. Over die plug-in hebben ze al meer info. Die tapt zijn energie uit een 1.5-liter benzine met 147 pk en een elektromotor met 114 pk. Het normverbruik moet op 1.8 l/100 km komen te liggen dankzij een batterijenpakket waarmee je 70 kilometer ver geraakt.

exeed-tx-2017

Chery hoopt met dochterbedrijf Exeed binnen enkele jaren een hele familie van modellen aan te kunnen bieden op de Europese markt. Voor jonge klanten met een open geest. Echt gestraft worden ze alvast niet want een korte 'voelsessie' op de IAA liet ons alvast een stevige indruk na.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws