Officieel: Mercedes-AMG Project One (2017)

mercedes-amg-project-one_2017_7

Mercedes-AMG heeft de eerste plaatjes van hun Project One vrijgelaten op de wereld, en wij vielen van onze stoel.

Want dichter bij een formule1 auto komt een productiewagen niet, dezer dagen.

Tussen al het geblink en geshow vanop de Volkswagen Group Night wil Mercedes ook wat nieuws laten zien. Deze Project One is nog niet helemaal productierijp maar zit toch wel dicht tegen dat stadium aan. Daarmee is hij misschien wel de spannendste nieuwigheid van de autoshow die morgen haar deuren opent.

Met een op stapel staande architectuur waarbij een 1.6 turbogeblazen V6 uit de Formule1 racerij wordt gecombineerd met vier elektromotoren, wil Mercedes zowat 1.000 pk uit deze Project One halen. Daarmee komt hij in het selecte clubje van hypercars, waar ook Ferrari, Porsche en McLaren hybride modellen hebben bollen. En laat nu net McLaren de inspiratiebron voor deze supersnelle concept car geweest zijn. Je kan er niet naast kijken, de McLaren F1 heeft model gestaan voor deze nieuwe Mercedes-AMG.

Mercedes maakt gewag van een topsnelheid die flirt met de 350 km/u en er zelfs overheen zou gaan, terwijl de motor in staat moet zijn tot 11.000 toeren per minuut te draaien. Een manuele Speedshift met 8 versnellingen zorgt voor de overbrenging. Binnenspiegel is er niet, die werd vervangen door een scherm. Verder werkte Lewis Hamilton mee aan de ontwikkeling van deze hypercar die in 6 seconden van 0 naar 200 km/u knalt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Techno Patat 21:40
afbeelding van Techno Patat

Ik vind 'em heerlijk! De term Mclaren F1 anno 2017 doet hem eigenlijk eer aan, zowel de F1 als de Project 1 (zouden we dat durven afkorten naar P1 :D? Want geef toe Mclaren, ZO MOEST JULLIE P1 ERUIT ZIEN !!)

Heerlijk ook hoe het design van de huidige X.63 en x.45 AMG's toch terugkomt in de voorbumper. Vooral als je er echt frontaal op kijkt dan, op deze persfoto's is het minder duidelijk vind ik.

Zou dit alles straatlegaal te krijgen zijn? Want ik zie toch heel veel dingetjes die heel veel lichaamsdelen gaan opeten als je een voetganger meemaait :D! En ik moet nu denken aan die speciale Camaro die niet naar de EU komt vanwege die carbon vinnen...

Die vin langs achter is nog wat speciaals, maar bon ik snap de link wel naar formula 1 en ik hoop op een mooie uitleg die toont dat het form-follows-function is.
Want als er hier iets design aan is ga ik het jammer vinden, aan dit soort bakken moet gewoon alles maar 1 doel hebben: Sneller,beter,lichter maken (ik weet het 3 doelen maar geef toe, ze zijn alle 3 hetzelfde hé?).

BertR. 12:52
afbeelding van BertR.

Natuurlijk is hier "iets" design aan. Anders was het een F1 wagen geweest. :-S

Techno Patat 18:41
afbeelding van Techno Patat

Nee, je hebt nog regels van europa, usa, regels van de aerodynamica, etc etc! Gewoon een f1 wagen van lichten voorzien zal niet lukken hoor :-)! Dus elke vorm heeft een functie, zij het reglementair of aerodynamisch of wat dan ook... met design bedoel ik vooral: het is niet nodig maar het is hip momenteel dusja...

Quin 11:10
afbeelding van Quin

Lekker beest! Vooral interieur is superstrak.

Wel gigantische overhang achteraan. De multimiljonairs die na het showen dit ding willen parkeren in de straten van London krijgen al stress :-D.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws