Volkswagen: 'Tot 10.000 euro korting voor inleveren oude diesel'

porsche-buyback

De Duitse autoconstructeurs zijn een verwoede poging aan het doen hun naam te zuiveren. Na BMW die 2.000 euro korting geeft bovenop de inruilwaarde van een oude diesel komt de Volkswagen Groep nu op de proppen met een premie die kan oplopen tot 10.000 euro. Een Porsche met 5K korting? Jawel. Alles voor het milieu.

De Duitse constructeurs hebben gezamenlijk beslist - nee, geen prijsafspraken - dat het wagenpark in eigen land met een sneltempo moet worden vernieuwd. De beste manier om dat te doen? Fikse kortingen geven op nieuwe modellen met Euro 6-motor. BMW kondigde het eerder al aan, Volkswagen doet nu ook mee. Het is te zeggen; de Volkswagen Group. Waardoor het ook over Skoda, Seat, Audi en zelfs Porsche gaat.

De spelregels zijn zowat dezelfde als bij BMW. Lever een oude diesel (Euro 4 of ouder) in, ongeacht het merk, en krijg een stevige inruilpremie. Die premie is afhankelijk van de nieuwe wagen die je koopt bij Volkswagen. Zo krijg je 10.000 euro op een nieuwe Touareg, bij de Up! is dat 2.000 euro. Porsche, die geven dan weer altijd 5.000 euro korting, ongeacht het model. Audi en Seat, die gebruiken VW's denkpiste. Met kortingen tussen de 1.750 euro en 10.000 euro.

Ook in België?

De actie die tot eind dit jaar loopt is momenteel enkel gelanceerd op de Duitse markt. Al zijn omringende landen aan het bekijken wat er mogelijk is. Of de stevige inruilpremie ook naar België komt, daar geeft importeur D'Ieteren momenteel nog geen antwoord op. Al zal de komende weken meer duidelijk worden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Yvesw 14:29
afbeelding van Yvesw

Alle Euro 6-motorisaties (diesel, benzine, (plug-in)hybride) en elektrische wagens krijgen deze korting in Duitsland.

Jos D. 10:03
afbeelding van Jos D.

Ze zijn echt wel wanhopig aan het worden :-)
Duitsers die korting geven op het inleveren van oude wagens. Zijn ze door PSA overgenomen ?

andre123 17:15
afbeelding van andre123

mss is dat de compensatie voor het roetschandaal die europa niet kreeg en amarika wel?

Davy 12:23
afbeelding van Davy

"Alles voor het milieu".... Om dan nog 20 tot 30 jaar zonder filters, katalysators etc verder te rijden in oa Afrika...
In elk geval lijkt het dat VW nog zeer veel ademruimte heeft op financieel vlak..
Gelukkig maar.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws