Bruut: Mercedes E-Klasse All-Terrain 4x4²

mercedes-e-all-terrain-4x4-project_01

Mercedes gaf het startschot een tijdje terug met de G-Klasse 4x4² en dat lijkt zo'n indruk te hebben gemaakt bij de ingenieurs van het bedrijf dat ze hetzelfde trucje nu ook toepassen op een E-Klasse. Het resultaat? Een beest dat zo'n Audi A6 Allroad in z'n onderbroek zet.

Mercedes heeft zich lang uit de niche gehouden maar met de E-Klasse All-Terrain heeft het eindelijk een rivaal voor de Allroad-uitvoeringen van Audi. Die laatste hebben zich al lang bewezen met de jaren, Mercedes, die starten wat van nul. Wat doe je dan? Een beest bouwen dat alle aandacht naar je toe trekt natuurlijk! Daarom ook dat één van de ingenieurs achter de E zich in de catacomben van het merk bezig hield met deze 4x4²-versie.

mercedes-e-all-terrain-4x4-project

Zes maanden lang vees ingenieur Jürgen Eberle aan een E 400 All-Terrain. Eerst met een soort van light-versie maar uiteindelijk 'all out' met de assen van de G 500 4x4². Het resultaat is extreem verbrede E-Klasse met maar liefst 420 milimeter aan bodemvrijheid, meer dan wat de G kan bieden. vijvers van een halve meter diep? Geen probleem. En een verkeersdrempel zal 'ie ook zonder verslikken verorberen.

mercedes-e-all-terrain-4x4-project

Dat het resultaat een pareltje is om naar te kijken, dat houden we in het midden. Al is het bijna hallucinant dat hooggeplaatsten bij Mercedes daadwerkelijk overwegen om dit in productie te nemen. Gelimiteerd, dat sowieso, maar je kan Mercedes niet betichten van er geen geinige projectjes op na te houden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws